Bertie Bassett on symbo­loinut Bassettin englannin­lakuja vuodesta 1929.

Karkkia myytiin lääkkeeksi

Alun perin monia makeisia käytettiin lääkkeeksi. Kaakao paransi potenssia, marsipaani auttoi ummetukseen ja vaahtokarkit lievittivät vilustumista. Sitten sokerin hinta halpeni, ja makeisilla alettiin lievittää vain makeannälkää.

maanantai 8. heinäkuuta 2013 teksti Jasmina Nielsen

Kömpelö kaupustelija keksi menestystuotteen

Vuonna 1842 George Bassettin tehdas Sheffieldissä Englannissa tuotti monenlaisia makeisia. Tehtaan henkilökuntaan kuului myyntimies Charlie Thomson, joka tunnettiin kömpelyydestään. Tehtaan kertomuksen mukaan Thomson kävi vuonna 1899 Leicesterissä esittelemässä tuotteita kauppiaalle, joka aluksi oli haluton ottamaan ainoatakaan lajia valikoimasta myyntiin. Tällöin Thomson vahingossa tiputti lakritsikonvehtien esittelytarjottimensa, jolloin makeiset vierivät myyntitiskille. Kun kauppias näki kirjavan sekoituksen, hän kiin­nostui ja tilasi heti erän sekoitusta myyntiin. Thomson keksi nopeasti sekoitukselle nimeksi ”Bassett's Allsorts” (Bassettin kaikenlajiset). Nimi on yhä käytössä, ja englanninlakritsit ovat hyvin suosittuja.

Bassettin tavaramerkki on lakritsakonvehtimies Bertie Bassett. Logo otettiin käyttöön vuonna 1929.

Lataa koko Historian 11/2013 artikkeli, niin pääset lukemaan lisää makeisten ”hyödyllisistä” vaikutuksista.

Huom! Sinun pitää olla kirjautunut historianet.fi-sivuston käyttäjäksi voidaksesi ladata artikkelin. Napsauta ”Lataa artikkeli” -painiketta. Jos et ole kirjautunut sivustoon, sinulle tarjotaan mahdollisuutta rekisteröityä käyttäjäksi. Se käy nopeasti eikä maksa mitään.

Ehkä sinua kiinnostaa...