Kivikauden esivanhempamme harrastivat seksiä kaikkien kaksijalkaisten kanssa

Uusi geenitutkimus paljasti, että meissä monissa on useiden hävinneiden ja aiemmin tuntemattomien ihmislajien dna:ta

Homo sapiens harrasti kivikaudella seksiä monien eri ihmislajien kanssa, mutta tutkijat eivät osaa sanoa, oliko pelissä suuria tunteita.

© Shutterstock

Varhainen Homo sapiens pariutui ainakin neljän eri ihmislajin kanssa lähdettyään Afrikasta noin 70 000 eaa.

Näin todetaan Adelaiden yliopiston tutkimuksessa, jossa analysoitiin ihmisten dna:ta eri puolilta maailmaa. Tutkimus paljasti, että dna:mme sisältää jälkiä useista sukupuuttoon kuolleista ihmislajeista, sekä selvitti, missä ja milloin yhdistymisiä tapahtui.

Kohtaamisia tuntemattomien ihmislajien kanssa

Kaksi tutkimuksessa havaituista ihmisryhmistä, neandertalinihminen ja aasialainen denisovanihminen, tunnettiin ennalta, mutta dna-jälkiä löydettiin myös kahdesta aiemmin tuntemattomasta ihmislajista. Toinen asui eteläisessä Aasiassa ja toinen indonesialaisella Floresin saarella. Viimeksi mainittu oli kuitenkin eri lajia kuin Homo floresiensis, josta on myös löydetty jälkiä Floresista. Koska näistä kahdesta ihmislajista ei tiedetä oikeastaan mitään, ne on toistaiseksi nimetty ”sukupuuttoon kuolleiksi hominini 1:ksi ja 2:ksi”.

”Kun niin sanotut nykyihmiset saapuivat Kaakkois-Aasian saarille, alueella asui ainakin jo kolme muuta ihmislajia. Esivanhempamme pariutuivat niiden kanssa, ennen kuin ne kuolivat sukupuuttoon”, kertoi tutkimusryhmän jäsen tohtori João Teixeira.

Homo sapiens syrjäytti muut

Aasian ihmislajit elivät tuhansia vuosia suhteellisen eristäytyneinä toisistaan esivanhempiemme saapumiseen asti. Tutkimus viittaa siihen, että Homo sapiensin tultua alueelle muut ihmislajit kuolivat nopeasti sukupuuttoon tai hävisivät.