Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Homo sapiens harrasti kivikaudella seksiä monien eri ihmislajien kanssa, mutta tutkijat eivät osaa sanoa, oliko pelissä suuria tunteita.

© Shutterstock
Tiede

Kivikauden esivanhempamme harrastivat seksiä kaikkien kaksijalkaisten kanssa

Uusi geenitutkimus paljasti, että meissä monissa on useiden hävinneiden ja aiemmin tuntemattomien ihmislajien dna:ta

Varhainen Homo sapiens pariutui ainakin neljän eri ihmislajin kanssa lähdettyään Afrikasta noin 70 000 eaa.

Näin todetaan Adelaiden yliopiston tutkimuksessa, jossa analysoitiin ihmisten dna:ta eri puolilta maailmaa. Tutkimus paljasti, että dna:mme sisältää jälkiä useista sukupuuttoon kuolleista ihmislajeista, sekä selvitti, missä ja milloin yhdistymisiä tapahtui.

Kohtaamisia tuntemattomien ihmislajien kanssa

Kaksi tutkimuksessa havaituista ihmisryhmistä, neandertalinihminen ja aasialainen denisovanihminen, tunnettiin ennalta, mutta dna-jälkiä löydettiin myös kahdesta aiemmin tuntemattomasta ihmislajista. Toinen asui eteläisessä Aasiassa ja toinen indonesialaisella Floresin saarella. Viimeksi mainittu oli kuitenkin eri lajia kuin Homo floresiensis, josta on myös löydetty jälkiä Floresista. Koska näistä kahdesta ihmislajista ei tiedetä oikeastaan mitään, ne on toistaiseksi nimetty ”sukupuuttoon kuolleiksi hominini 1:ksi ja 2:ksi”.

”Kun niin sanotut nykyihmiset saapuivat Kaakkois-Aasian saarille, alueella asui ainakin jo kolme muuta ihmislajia. Esivanhempamme pariutuivat niiden kanssa, ennen kuin ne kuolivat sukupuuttoon”, kertoi tutkimusryhmän jäsen tohtori João Teixeira.

Homo sapiens syrjäytti muut

Aasian ihmislajit elivät tuhansia vuosia suhteellisen eristäytyneinä toisistaan esivanhempiemme saapumiseen asti. Tutkimus viittaa siihen, että Homo sapiensin tultua alueelle muut ihmislajit kuolivat nopeasti sukupuuttoon tai hävisivät.

Lue myös:

Aivot psykologia historia
Tiede

Aivot ajattelevat alkukantaisesti

12 minuuttia
Tiede

Uusi löytö: Sylki paljasti uuden ihmislajin

2 minuuttia
Tænder arkæologi arkiv
Tiede

Arkeologien uusi tietolähde: hampaat

2 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota