Asiakirjat paljastavat: Churchill uskoi Maan ulkopuoliseen elämään

Winston Churchill totesi 11 sivun pituisessa esseessä olevansa vakuuttunut siitä, että avaruudessa on elämää.

Winston Churchill oli kiinnostunut luonnontieteistä koko elämänsä ajan. 22-vuotiaana hän luki Charles Darwinin Lajien synnyn.

© Commons.wikimedia.org

Missourissa Yhdysvalloissa sijaitsevan Winston Churchill -museon johtaja Timothy Riley teki mielenkiintoisen löydön.

Hän löysi museon arkistoista Britannian entisen pääministerin Winston Churchillin kirjoittaman esseen aiheesta ”Olemmeko yksin maailmankaikkeudessa?”

Kirjoituksessa, jonka Churchill oli aloittanut vuonna 1939 ja kirjoittanut loppuun 1950-luvun lopulla, hän pohtii maailmankaikkeuden järjestystä ja muun muassa toteaa olevansa vakuuttunut maapallon ulkopuolisesta älyllisestä elämästä.

”En ole niin vaikuttunut siitä, miten toimimme sivilisaationa, että uskoisin maapallon olevan tässä valtavassa maailmankaikkeudessa ainoa läntti, jossa elää ajatteleva olioita”, Churchill kirjoitti.

Astrofyysikko tutustui kirjoitukseen

Löydettyään esseen museon johtaja toimitti sen israelilaiselle astrofyysikolle Mario Liviolle tutkittavaksi. Tämä oli myönteisesti yllättänyt politiikon luonnontieteiden tuntemuksesta.

”Churchillin järkeily heijastaa monia moderneja astrobiologian näkökantoja”, Livio kirjoitti tiedelehti Naturessa.

Churchill tunsi tähtitieteen

Livion mukaan esseestä käy selvästi ilmi, että Churchillillä oli laajat tiedot tähtitieteestä.

Churchill esimerkiksi pohtii, että myös muilla tähdillä kuin Auringolla voi olla kiertolaisia. Tämä todistettiin tieteellisesti vasta 1990-luvulla.

Israelilaistutkijaan teki vaikutuksen etenkin poliitikon kiinnostus tieteeseen:

”Aikana, jolloin moni poliitikko halveksii tiedettä, on huojentavaa tutustua johtavaan poliitikkoon, joka oli niin kiinnostunut ja perillä tieteistä.”