Albert Einstein keräsi kadulta tumppeja

Monilla tunnetuilla historian henkilöillä on ollut kummalliset tapansa. Esimerkiksi fyysikko Albert Einstein poltti tupakantumppeja.

Kun lääkäri kielsi Einsteinilta piipunpolton, tämä alkoi polttaa tupakantumppeja.

Lääkäri kielsi Einsteinilta piipun

Saksalainen fyysikko Albert Einstein muistetaan tieteellisistä ansioistaan mutta myös monista omituisista tavoistaan. Hän muun muassa kiersi lääkärinsä määräämää piipunpolttokieltoa polttamalla maasta keräämiään tupakantumppeja ja kävi purjehtimassa tyvenellä, koska nautti haasteesta. Hän myös piti 8-vuotiaalle pojanpojalleen pitkän luennon saippuakuplien fysikaalisista ominaisuuksista.

Einstein ei löytänyt kotiin

Kerran Einstein eksyi ja soitti nimettömänä sihteerilleen kysyäkseen osoitettaan. Tämä ei suostunut antamaan osoitetta tuntemattomalle, jolloin Einstein joutui kertomaan, kuka oli. Hän vannotti sihteeriään olemaan puhumatta asiasta, mutta ilmeisesti tämä unohti lupauksen.

Muita tarinoita eksentrikoista

Eksentrikkoja, epätavallisia ja erikoisia ihmisiä, olivat myös esimerkiksi Nikola Tesla, joka rakastui kyyhkyseen, ja Oscar Wilde, joka kävelytti hummeria narussa kadulla. Lataa TK-Historian numerossa 5/2013 ilmestynyt artikkeli napsauttamalla alla olevaa painiketta.

(Lataaminen edellyttää kirjautumista sivuston käyttäjäksi – se ei maksa mitään ja se vie vain hetkisen.)