Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kun lääkäri kielsi Einsteinilta piipunpolton, tämä alkoi polttaa tupakantumppeja.

Tiede

Albert Einstein keräsi kadulta tumppeja

Monilla tunnetuilla historian henkilöillä on ollut kummalliset tapansa. Esimerkiksi fyysikko Albert Einstein poltti tupakantumppeja.

Lääkäri kielsi Einsteinilta piipun

Saksalainen fyysikko Albert Einstein muistetaan tieteellisistä ansioistaan mutta myös monista omituisista tavoistaan. Hän muun muassa kiersi lääkärinsä määräämää piipunpolttokieltoa polttamalla maasta keräämiään tupakantumppeja ja kävi purjehtimassa tyvenellä, koska nautti haasteesta. Hän myös piti 8-vuotiaalle pojanpojalleen pitkän luennon saippuakuplien fysikaalisista ominaisuuksista.

Einstein ei löytänyt kotiin

Kerran Einstein eksyi ja soitti nimettömänä sihteerilleen kysyäkseen osoitettaan. Tämä ei suostunut antamaan osoitetta tuntemattomalle, jolloin Einstein joutui kertomaan, kuka oli. Hän vannotti sihteeriään olemaan puhumatta asiasta, mutta ilmeisesti tämä unohti lupauksen.

Muita tarinoita eksentrikoista

Eksentrikkoja, epätavallisia ja erikoisia ihmisiä, olivat myös esimerkiksi Nikola Tesla, joka rakastui kyyhkyseen, ja Oscar Wilde, joka kävelytti hummeria narussa kadulla. Lataa TK-Historian numerossa 5/2013 ilmestynyt artikkeli napsauttamalla alla olevaa painiketta.

(Lataaminen edellyttää kirjautumista sivuston käyttäjäksi – se ei maksa mitään ja se vie vain hetkisen.)

Lue myös:

Tiede

Päiväkirjat paljastavat Einsteinin rasistiset mielipiteet

2 minuuttia
Historian oppaat

Opas: Oscar Wilden kirjailijan­uran karu loppu

4 minuuttia
Tekniikka

Hanki langaton laturi HISTORIA-lehden kanssa

2 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota