Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Historiallinen muurinpätkä oli köynnösten ja pusikon peitossa vuosikymmeniä.

Tekniikka - Rakennushankkeet

Pusikosta löytyi unohdettu pätkä Berliinin muuria

Historiakävelyllä ollut ryhmä löysi Saksan pääkaupungista 20 metriä pitkän pätkän Berliinin muuria, joka oli ollut vuosikymmenet pusikon suojassa.

Pala Berliinin muuria on saanut olla rauhassa köynnösten ja pusikon suojissa vuosikymmeniä tiheään asutulla alueella Saksan pääkaupungissa.

Sitten hiljattain sen löysi joukko kaupunkilaisia, jotka olivat historiallisella kaupunkikävelyllä saksalaisten paikallispoliitikkojen kanssa.

”Olen todella yllättynyt, että vielä ilmestyy esiin tällainen täysin unohdettu pätkä muuria”, paikallinen poliitikko Ephraim Gothe totesi saksalaiselle DPA-uutistoimistolle.

Muuri jakoi kaupungin kahtia

Löydetty muurin osa sijaitsee Mitte-kaupunginosassa lähellä Saksan ulkomaantiedustelun päämajaa, ja se muodosti osan Länsi-Berliinin ja DDR:n välisestä rajasta kylmän sodan aikaan.

Berliinin muurimuseon mukaan muurinpätkä on nyt merkitty nähtävyydeksi ja suojeltu.

Berliinin muuria alettiin pystyttää vuonna 1961, ja sen tarkoitus oli estää DDR:n asukkaita pakenemasta rajan yli Länsi-Berliiniin.

Kaikkiaan 140 ihmistä sai surmansa yrityksissä ylittää Itä- ja Länsi-Berliinin välinen raja, ennen kuin muuria alettiin purkaa vuonna 1989.

Muurin pätkiä voi olla enemmänkin

Maailmankuulusta muurista on kuultu muitakin uutisia viime aikoina.

Esimerkiksi tammikuussa paikallishistorioitsija paljasti, että hän oli 18 vuotta vaiennut löytämästään 80 metrin pituisesta muurin osasta Pankowin kaupunginosassa.

Saksalaisviranomaisten mukaan on hyvinkin mahdollista, että unohdettuja muurin pätkiä ilmaantuu vastakin esiin sieltä täältä Berliinistä.

Kiinnostaako sinua, mitä historian ja arkeologian maailmassa tapahtuu? Siinä tapauksessa kannattaa ryhtyä HISTORIA-lehden tilaajaksi.

Joka lehdessä on vähintään neljä sivua historiauutisia. Valittavanasi on useita eri tilausvaihtoehtoja, joista löydät varmasti itsellesi sopivan.

Lue myös:

Rakennushankkeet

Tutkijat ratkaisivat 600 vuotta vanhan jättikupolin arvoituksen

12 minuuttia
Berliinin muuri

Kuinka moni sai surmansa Berliinin muurilla?

2 minuuttia
Rakennushankkeet

Majakan loistava historia lyhyesti

2 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota