1800-luvun puolivälistä alkaen rakennukset nousivat Manhattanin kalliilla tonteilla kohti pilviä, ja 1900-luvun alussa kilpajuoksu korkeuksiin käynnistyi toden teolla. Rikas kauppias Frank Woolworth kysyi arkkitehdiltään, kuinka korkealle hän voisi rakentaa. Arkkitehti korotti alkuperäistä suunnitelmaansa heti 113 metriä. 241,5 metriä korkea Woolworth Building valmistui vuonna 1913.
Kilpajuoksu korkeuksiin oli ohi, paikallinen sanomalehti totesi. Kaikkien mielestä uusi pilvenpiirtäjä oli vienyt insinööritaidon äärirajoille, ja näytti epätodennäköiseltä, että kukaan voisi - tai aikoisi - rakentaa vielä korkeammalle.
17 vuoden kuluttua ilmaantui kuitenkin uusi kilpailija, ja 1. toukokuuta 1930 valmistui pilvenpiirtäjä nimeltä 40 Wall Street. Rakennus oli 283 metriä korkea, ja se päihitti Woolworthin peräti 41,4 metrillä. Ennätys kesti vain 27 päivää, sillä sitten avattiin Chrysler Building, jonka korkeus oli 319 metriä!
Mutta sekään ennätys ei kestänyt kauaa. 380 metriä korkea Empire State Building valmistui 1. toukokuuta 1931.
Toisin kuin tiilirakennuksissa, joissa seinät tukevat rakennetta, pilvenpiirtäjän seinät tavallaan roikkuvat teräspalkkien luurangossa. Työ vaatii kuitenkin tuhansia miehiä, jotka pystyttävät kerroksen toisensa jälkeen, eivätkä he saa pelätä korkeita paikkoja.
Pian opit, miten ikoniset pilvenpiirtäjät kohosivat korkeuksiin – ja näet kaikki huimaavat kuvat hengenvaaralliselta työpaikalta.