Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Tekniikka - Rakennushankkeet

Arkeologit löysivät maanalaisen kirkon

Turkkilaiset arkeologit ovat löytäneet Nevsehirin kaupungista syvältä maan alta kirkon, jossa on ainutlaatuisia seinämaalauksia kristinuskon alkuajoilta.

Löytö oli sattumaa

Turkkilaiset arkeologit kertoivat äskettäin löytäneensä ainutlaatuisen maanalaisen kirkon, joka on peräisin 400-luvulta.

Noin 1 600 vuotta vanha kirkko tuli esiin sattumalta arkeologien ollessa tutkimassa maanalaista kaupunkia, joka löytyi vuonna 2014 Keski-Turkissa sijaitsevan Nevsehirin suurkaupungin alta.

Alue on kuuluisa monista valtavista tunnelikaupungeista, ja vastikään havaittu kaupunki, joka ulottuu 360 000 neliömetrin alueelle, löytyi Nevsehirin kaupungin uudistustöiden yhteydessä.

Kirkko on täynnä maata

Nyt löytynyt kirkko on pääosin raunioitunut, ja useat sen seinistä ovat sortuneet vuosisatojen saatossa lumen ja sateen voimasta. Sortumien vuoksi kirkko onkin lähes täynnä maata.

Turkkilaisarkeologit yrittävät edelleen hahmottaa, kuinka iso kirkko on ollut, mutta tähän mennessä vain kirkon etuosa on saatu kaivettua esiin.

Kirkon etuosassa on useita uskonnollisia seinämaalauksia, jotka ovat säilyneet yllättävän hyvin.

Ainutlaatuinen seinämaalaus

”Olemme saaneet esiin vasta muutaman seinämaalauksen, mutta lisää löytyy siinä vaiheessa, kun olemme saamme kaivettua enemmän maata pois. Kirkon etuosasta löysimme kuvia, jotka esittävät Jeesuksen ristiinnaulitsemista ja taivaaseenastumista. Muissa maalauksissa on apostoleja, pyhimyksiä sekä profeetat Mooses ja Elisa”, arkeologi Ali Aydin kertoi turkkilaiselle Hürriyet-sanomalehdelle.

Tutkijoita kiehtoo eniten seinämaalaus, joka esittää taivaaseen astuvaa Kristusta. Siinä Jeesusta ympäröivät kadotetut sielut, jotka saavat rangaistuksensa.

Asiantuntijoiden mukaan maalaus on ainutlaatuinen, sillä vastaavaa samalta ajalta olevaa näkymää ei ole tavattu muissa kirkoissa.

Kaivaukset keskeytettiin

Tällä hetkellä kaivaukset on keskeytetty, koska tutkijat pelkäävät kostean talvisään vahingoittavan vanhoja seinämaalauksia.

Kaivauksia jatketaan keväällä, ja arkeologit toivovat, että lisää seinämaalauksia tulee päivänvaloon sitä mukaa kuin rakennusta kaivetaan enemmän esiin.

Vanhan kirkon seinämaalausten toivotaan antavan uutta tietoa kristinuskon varhaishistoriasta.

Lue myös:

Italy / Sicily: Trial against members of the Mafia in Palermo
Rikokset

Mussolinin sota mafiaa vastaan

16 minuuttia
Vakoilu

Mossadin agentti jahtasi Riian pyöveliä

19 minuuttia
Egyptiläiset

3 000 vuotta vanhan muumion arvoitus ratkesi

2 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota