Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Lasikopio Vihreästä dresdeniläisestä.

Tekniikka - Raaka-aineet

Vihreä dresdeniläinen

Vihreä dresdeniläinen selvisi toisen maailmansodan pommituksista.

Jalokivi evakuoitiin kahdesti

Kun liittoutuneiden pommitukset tuhosivat suurimman osan Dresdeniä helmikuussa 1945, myös kaupungin vanha linna tuhoutui. Saksalaiset olivat kuitenkin jo vuonna 1942 kuljettaneet sen aarteet turvaan vanhaan vuoristolinnoitukseen Königsteiniin kaupungin kaakkoispuolelle. Muiden aarteiden tavoin Vihreä dresdeniläinenkin selvisi sodasta.

Vihreä timantti tuli Dresdeniin vuonna 1741, kun Saksin kuningas Fredrik August II osti sen hollantilaiselta timanttikauppiaalta Leipzigin messuilla ja liitti sen osaksi kruununjalokivikokoelmaansa.

Timantti oli aiemminkin ollut Königsteinissa turvassa, näin tapahtui nimittäin myös seitsenvuotisen sodan aikana vuosina 1756–63. Samasta paikasta neuvostojoukot löysivät sen, kun ne keväällä 1945 ottivat haltuunsa Saksan itäosat. Tämän jälkeen timantti siirtyi Moskovaan.

Timantti palasi Dresdeniin vuonna 1958, jolloin kaupunki oli osa Saksan demokraattista tasavaltaa. Se on nykyisin näytteillä yhdessä kaupungin museoista.

Lue myös:

Raaka-aineet

Timantit: Näin De Beers saavutti maailmanherruuden

7 minuuttia
Raaka-aineet

Eureka

1 minuuttia
Raaka-aineet

Afrikan tähti

2 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota