Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hope-timantti

Hope-suvun kallein perintökalu myytiin ylellisen elämän rahoittamiseksi

Timantti ei kyennyt pelastamaan avioliittoa

Lordi Francis Hope vietti ylellistä elämää. Hän oli mennyt naimisiin yhdysvaltalaisen laulajattaren May Yohén kanssa, ja molemmilla oli kallis maku – itse asiassa niin kallis, että Hope vuonna 1896 oli velkaantunut niin pahoin, että hänet julistettiin vararikkoon.

Vararikosta huolimatta Hopella oli periaatteessa varaa maksaa velkansa. Hän omisti nimittäin jalokivikokoelman, johon kuului yksi 45,52 karaatin timantti. Timantti oli ollut suvun hallussa jo useita sukupolvia, minkä vuoksi se tunnettiinkin Hope-timanttina.

Kun Francis Hope oli perinyt timantin muutamaa vuotta aiemmin, perintöön oli liittynyt kaksi ehtoa: ensinnäkin hänen oli alettava käyttää Hope-suvun sukunimeä (hänen nimensä oli alun perin Henry Francis Pelham-Clinton), ja toiseksi hänen oli luvattava olla koskaan myymättä timanttia.

Hope-timantti toi miljoonilla toivoa

Epätoivoinen lordi kääntyi oikeuden puoleen saadakseen perinnön ehdot kumotuksi, ja vuonna 1901 onnistuikin siinä. Sen jälkeen hän myi timantin hinnalla, joka nykyrahassa vastaisi yli 2,5 miljoonaa euroa.

Toivo avioliiton pelastamisesta oli kuitenkin tuossa vaiheessa jo mennyttä. May Yohé oli jo iskenyt silmänsä toiseen avokätiseen mieheen, ja vuonna 1902 hän erosi Francis Hopesta.

Lue myös:

special air service in jeeps
Toinen maailmansota

Mikä on Special Air Service?

3 minuuttia
Pius XII holokausti Vatikaani
Holokausti

Vatikaanin muistio: Juutalaiset liioittelevat natsien juutalaisvainoja

2 minuuttia
Aseet

Italialainen keksi automaattikiväärin

1 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota