Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Eagle-timantti

Tekniikka - Raaka-aineet

Eagle-timantti

Iso yhdysvaltalaistimantti myytiin yhdellä dollarilla.

Eaglessa kärsittiin köyhyyttä

Yhdysvalloissa Etelä-Wisconsinissa Charles Wood ja hänen vaimonsa Clarissa olivat vuokranneet pienen maapalan Eaglen kaupungin ulkopuolelta. Eräänä päivänä vuonna 1876 Wood oli kaivamassa uutta kaivoa, kun hän löysi kiven, joka loisti erikoisesti ”auringon värisenä”. Hän ajatteli, että kyseessä oli topaasi, ja laittoi sen talteen pohtimatta asiaa sen kummemmin.

Ajat olivat kuitenkin ankaria Wisconsinissa, ja muutaman vuoden kuluttua Clarissa päätti tarjota erikoista kiveä lähimmässä suurkaupungissa eli Milwaukeessa asuvalle jalokivikauppias Samuel B. Boyntonille. Tämän lupaama hinta, yksi dollari, oli Clarissasta liian vähän, mutta muutaman päivän miettimisen jälkeen hän suostui kuitenkin tarjoukseen. Boynton sai myöhemmin selville, että kivi olikin 16,25 karaatin timantti, ja hän myi sen eteenpäin 700 dollarilla. Clarissa haastoi Boyntonin oikeuteen, mutta päätöksen mukaan tämän olisi pitänyt tietää, että kivi oli dollaria arvokkaampi.

Eagle, joksi timanttia myöhemmin alettiin kutsua, päätyi Yhdysvaltojen luonnontieteelliseen museoon. Vuonna 1964 se kuitenkin varastettiin sieltä, eikä sen myöhempiä vaiheita tunneta.

Paikalle, jonne Charles Wood kaivoi kaivon, Eaglen asukkaat ovat pystyttäneet vesitornin, jonka huipulla komeilee iso keltainen hymiö.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota