Paljonko T-Ford maksoi?

Kun autoja alettiin valmistaa kokoomalinjalla, hinnat putosivat merkittävästi. Fordin T-mallin kohdalla tuotantoa tehostettiin entisestään, ja pian lähes kaikilla amerikkalaisilla oli varaa autoilla.

Ensimmäiset autot rakennettiin käsin, ja ne olivat siksi hyvin kalliita.

T-Ford, jota valmistettiin vuosina 1908–27, oli ensimmäinen kohtuuhintainen auto, johon tavallisellakin kansalla oli varaa.

T-Fordeja valmistettiin liukuhihnalla, ja kun ensimmäinen T-Ford rullasi ulos Fordin tehtaalta Detroitissa Yhdysvalloissa 1. lokakuuta 1908, sen hinta oli 850 dollaria eli noin 21 500 nykyeuroa.

T-Ford on yksi eniten myydyistä autoista

Summaa pidettiin kohtuullisena, sillä siihen saakka autot olivat olleet ylellisyystuotteita, joihin vain kaikkein rikkaimmilla oli varaa.

Hinta oli kuitenkin yhä liian korkea useimmille tavallisille yhdysvaltalaisille, ja Ford onnistuikin vähitellen laskemaan T-mallin hintaa tuotantoa tehostamalla.

Vuonna 1924 T-Fordin hinta oli laskenut 300 dollariin, joka vastaa nykyrahassa noin 4 000:ta euroa.

Nyt useimmat amerikkalaiset pystyivät säästämään ajan mittaan tarpeeksi rahaa auton ostamista varten.

Edullisempi hinta näkyi myös T-Fordin myyntiluvuissa, sillä sen tuotantomäärä nousi vielä samana vuonna kahteen miljoonaan.

Vuodesta 1908 lähtien T-Fordeja on myyty kaikkiaan 16,5 miljoonaa kappaletta, ja se on yksi historian eniten myydyistä automalleista.

Ford T-malli

Pituus

340 cm

Paino

Noin 550 kg

Moottori

4-sylinterinen rivimoottori

Teho

20 hv

Huippunopeus

Noin 70 km/h