Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Paljonko T-Ford maksoi?

Kun autoja alettiin valmistaa kokoomalinjalla, hinnat putosivat merkittävästi. Fordin T-mallin kohdalla tuotantoa tehostettiin entisestään, ja pian lähes kaikilla amerikkalaisilla oli varaa autoilla.

Ensimmäiset autot rakennettiin käsin, ja ne olivat siksi hyvin kalliita.

T-Ford, jota valmistettiin vuosina 1908–27, oli ensimmäinen kohtuuhintainen auto, johon tavallisellakin kansalla oli varaa.

T-Fordeja valmistettiin ­liukuhihnalla, ja kun ensimmäinen T-Ford rullasi ulos Fordin tehtaalta Detroitissa Yhdysvalloissa 1. loka­kuuta 1908, sen hinta oli 850 dollaria eli noin 21 500 nykyeuroa.

T-Ford on yksi eniten myydyistä autoista

Summaa pidettiin kohtuullisena, sillä siihen saakka autot olivat olleet ylellisyystuotteita, joihin vain kaikkein rikkaimmilla oli varaa.

Hinta oli kuitenkin yhä liian korkea useimmille tavallisille yhdysvaltalaisille, ja Ford onnistuikin vähitellen laskemaan T-mallin hintaa tuotantoa tehostamalla.

Vuonna 1924 T-Fordin hinta oli laskenut 300 dollariin, joka vastaa nykyrahassa noin 4 000:ta euroa.

Nyt useimmat amerikkalaiset pystyivät säästämään ajan mittaan tarpeeksi rahaa auton ostamista varten.

Edullisempi hinta näkyi myös T-Fordin myyntiluvuissa, sillä sen tuotantomäärä nousi vielä samana vuonna kahteen miljoonaan.

Vuodesta 1908 lähtien T-Fordeja on myyty kaikkiaan 16,5 miljoonaa kappaletta, ja se on yksi historian ­eniten myydyistä automalleista.

Ford T-malli

 • Pituus

  340 cm

 • Paino

  Noin 550 kg

 • Moottori

  4-sylinterinen rivimoottori

 • Teho

  20 hv

 • Huippunopeus

  Noin 70 km/h

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota