Wikimedia Commons

Todella ylellistä: Sukellusveneellä Titanicia katsomaan

Jos sinulla on yli 100 000 euroa ylimääräistä, sinulla on mahdollisuus päästä matkalle meren syvyyksiin tutustumaan lähietäisyydeltä historian kuuluisimpaan hylkyyn.

Matkan neljäntenä päivänä kävi huonosti. Titanic oli matkalla Southamptonista Englannista New Yorkiin Yhdysvaltoihin, kun se törmäsi jäävuoreen ja upposi.

Alus on maannut näkymättömissä meren pohjassa vuodesta 1912 lähtien, mutta pian elämysturisteille on tarjolla mahdollisuus sukeltaa syvyyksiin katsomaan hylkyä.

Matkan järjestää brittiläinen Blue Marble Private, ja lippu maksaa 86 500 puntaa eli yli 100 000 euroa. Yritys kirjoittaa kotisivuillaan, että turistimatkat aloitetaan vuonna 2018.

Syvyyksiin minisukellusveneellä

Matka kestää kaikkiaan kahdeksan päivää, ja sen kohokohta, sukellus hylylle, tehdään kahdella Cyclops 2 -sukellusveneellä. Niiden omistaja on yhdysvaltalainen OceanGate.

Cyclops 2:een mahtuu viisi henkilöä kerralla.

© OceanGate

Hylky löytyi vuonna 1985

Sukellusveneet vievät turistit lähes neljän kilometrin syvyyteen, jossa Titanicin hylky makaa. Matka kestää neljä tuntia.

Titanic upposi jo vuonna 1912, mutta sen hylky löytyi vasta vuonna 1985. Onnettomuudessa laiva katkesi keskeltä kahtia, ja nyt sen keula ja perä makaavat pohjassa noin 600 metrin etäisyydellä toisistaan.

Ensimmäinen varaus on jo tehty

Riittävän varakkaat ja pelottomat turistit lennätetään Newfoundlandista helikopterilla Titanicin onnettomuuspaikalla odottavalle jahdille. Sieltä turistit nousevat sukellusveneisiin.

© OceanGate

Mukaan mahtuu vain yhdeksän matkustajaa. Daily Mailin mukaan 49-vuotias Renata Rojas New Yorkista on jo maksanut matkasta käsirahan.