Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Todella ylellistä: Sukellusveneellä Titanicia katsomaan

Jos sinulla on yli 100 000 euroa ylimääräistä, sinulla on mahdollisuus päästä matkalle meren syvyyksiin tutustumaan lähietäisyydeltä historian kuuluisimpaan hylkyyn.

Wikimedia Commons

Matkan neljäntenä päivänä kävi huonosti. Titanic oli matkalla Southamptonista Englannista New Yorkiin Yhdysvaltoihin, kun se törmäsi jäävuoreen ja upposi.

Alus on maannut näkymättömissä meren pohjassa vuodesta 1912 lähtien, mutta pian elämysturisteille on tarjolla mahdollisuus sukeltaa syvyyksiin katsomaan hylkyä.

Matkan järjestää brittiläinen Blue Marble Private, ja lippu maksaa 86 500 puntaa eli yli 100 000 euroa. Yritys kirjoittaa kotisivuillaan, että turistimatkat aloitetaan vuonna 2018.

Syvyyksiin minisukellusveneellä

Matka kestää kaikkiaan kahdeksan päivää, ja sen kohokohta, sukellus hylylle, tehdään kahdella Cyclops 2 -sukellusveneellä. Niiden omistaja on yhdysvaltalainen OceanGate.

Cyclops 2:een mahtuu viisi henkilöä kerralla.

© OceanGate

Hylky löytyi vuonna 1985

Sukellusveneet vievät turistit lähes neljän kilometrin syvyyteen, jossa Titanicin hylky makaa. Matka kestää neljä tuntia.

Titanic upposi jo vuonna 1912, mutta sen hylky löytyi vasta vuonna 1985. Onnettomuudessa laiva katkesi keskeltä kahtia, ja nyt sen keula ja perä makaavat pohjassa noin 600 metrin etäisyydellä toisistaan.

Ensimmäinen varaus on jo tehty

Riittävän varakkaat ja pelottomat turistit lennätetään Newfoundlandista helikopterilla Titanicin onnettomuuspaikalla odottavalle jahdille. Sieltä turistit nousevat sukellusveneisiin.

© OceanGate

Mukaan mahtuu vain yhdeksän matkustajaa. Daily Mailin mukaan 49-vuotias Renata Rojas New Yorkista on jo maksanut matkasta käsirahan.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota