Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Tuotannon ollessa suurimmillaan Fordin työntekijät rakensivat liukuhihnalla lähes 10 000 autoa päivässä.

Tekniikka - Koneet

Uusi Ford joka 3. sekunti

Vuonna 1913 Ford otti tehtaassaan käyttöön aivan uuden tuotantomenetelmän. Liukuhihnan ansiosta autoja voitiin rakentaa ennennäkemättömällä vauhdilla. Katso video liukuhihnatyöstä.

Liukuhihna suolsi Ford T:tä maailmalle

Henry Fordin T-malli oli niin suosittu, että tehdas ei kyennyt tyydyttämään kysyntää. Perinteinen autonvalmistus oli liian hidasta. Ford kehitti omaan tehtaaseensa tuotantoa nopeuttavan liukuhihnan käytyään teurastamovierailulla. Liukuhihna takasi, että T-malli riitti asiakkaille. Se teki Henry Fordista upporikkaan ja mullisti teollisuustuotannon pysyvästi.

10 000 uutta Fordia päivässä

Fordin liukuhihna oli teollinen ihme. Rinnakkaisilla hihnoilla autot muotouivat sitä mukaa kuin osat saatiin paikoilleen. Jokainen työläinen oli erikoistunut omaan tehtäväänsä kuten laittamaan tuulilasin paikoilleen. Uudet ruuvit, lasi ja muut tarvikkeet tulivat työntekijän ulottuville juuri kun hän oli saanut edellisen lasin kiinnitettyä. Työvaiheiden optimointi ja hiominen merkitsivät työtahdin tehostumista niin, että yhtenä päivänä tehtaasta saattoi valmistua jopa 10 000 uutta autoa.

Seuraa, miten liukuhihna kulkee Fordin tehtaassa, ja tutustu kokoomahalliin.

Lue myös:

Keksinnöt

Henry Ford teki auton soijapavuista

1 minuuttia
Aseet

Piiritystornit mahdollistivat mahdottomatkin hyökkäykset

2 minuuttia
Thrust SSC with pilot Andy Green Landspeed record holder
Koneet

Britti rikkoi äänivallin 100 000 hevosvoimalla

2 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota