Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Tekniikka - Koneet

Titanic

Tutustu maailman kuuluisimman aluksen, Titanicin, tarinaan. Julkaisemme muhkeat Titanic-teemasivut.

Titanic: Täydellinen kertomus

Yhdysvaltalainen kirjailija Morgan Robertson kuvasi pienoisromaanissaan Turhuus mahtavan ja loisteliaan matkustaja-aluksen Titanin kohtaloa. Vaikka Titanin uskottiin olevan uppoamaton, se painui syvyyksiin törmättyään jäävuoreen huhtikuisena yönä. Melkein kaikki hukkuivat, sillä pelastusveneitä ei ollut tarpeeksi. Kuulostaako tutulta? Kaikki ei kuitenkaan täsmää, sillä Robertson kirjoitti romaaninsa jo 1898 eli 14 vuotta ennen Titanicin turmaa.

Titanicin katastrofi on kuin täydellinen kertomus. Siihen tiivistyvät pyrkimys virheettömyyteen ja usko tekniikan kaikkivoipaisuuteen, jotka kuitenkin joutuvat nöyrtymään mahtavien luonnonvoimien edessä. Matkustajien ja miehistön kohtaloista nousevat esiin yhtäältä epätoivoiset taistelut elämästä sekä ihmeelliset pelastumiset ja toisaalta kohtalokkaat laiminlyönnit.

Titanicin katastrofi ennakoi tavallaan uuden ajan alkua. Ensimmäistä maailmansotaa edeltävinä vuosina oltiin optimistisia ja uskottiin tekniikan ja tieteen tekevän maailmasta paremman. Tekniikan suuri saavutus, Titanic, kuitenkin upposi 1912 ja ensimmäinen maailmansota syttyi kaksi vuotta myöhemmin. Paluuta entisiin huolettomiin aikoihin ei enää ollut.

Kolme lehteä yhteistyössä

Julkaisemme Titanicin turman 100-vuotispäivän johdosta laajan teemasivuston. Tieteen Kuvalehti ja Historia ovat yhdessä tuottaneet 25-sivuisen liitteen Titanicista. Liite ilmestyy kummankin lehden numerossa 6. Lisäksi National Geographicin numerossa 3 on runsaasti Titanicia käsitteleviä juttuja.

Teemasivuston tekemisessä ovat olleet mukana kaikki kolme lehteä ja niiden verkkotoimitukset. Sivustossa on sekä materiaalia lehdistä että varta vasten verkkoon tuotettuja visoja ja artikkeleja Titanicista.

Teemasivuilta löydät muun muassa:

  • Titanic-aiheisen visan. Eniten oikeita vastauksia saaneiden visailijoiden kesken arvotaan iPad.

  • Uskomattomia yksityiskohtia, upeita kuvia ja ainutlaatuisia videopätkiä löydät interaktiivisesta Titanic-piirroksesta.

  • Kuvagallerioita ja kiehtovia tietoja.

  • Ja luonnollisesti: paljon luettavaa Titanicin viimeisestä matkasta, turmasta ja hylyn etsinnästä.

Kiintoisia hetkiä Titanicin parissa!

Haluatko lukea lisää historiasta, tekniikasta ja tieteestä?

– Ehkä haluat tilata jonkin näistä kolmesta lehdestä! Tutustu tarjouksiin:
Tieteen Kuvalehti

Tieteen Kuvalehti Historia

National Geographic

Lue myös:

Koneet

Titanic: Kiehtovia yksityiskohtia

10 minuuttia
Merenkulku

Titanicin taustat: Näin luksusalus rakennettiin

9 minuuttia
Merenkulku

Titanicin perämies oli todellinen selviytyjä

2 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota