Kolmivuotias James Hyatt kokeili vuonna 2009 metallinilmaisinta ensimmäistä kertaa. Ilmaisin piippasi, ja Jamesin isä kaivoi maasta kultaisen pyhimyksenkuvan.

Kolmivuotias löysi kulta-aarteen halvalla metallinilmaisimella

Metallinilmaisinta käyttänyt kolmivuotias brittipoika teki elämänsä löydön, kun hän osui 500 vuotta vanhaan kultaiseen pyhimyksenkuvaan.

Aarrejahdissa isän kanssa

Kolmivuotias James Hyatt ilmestyi vuonna 2009 Britanniassa monen lehden etusivulle, kun hän teki pellolla lähellä Exeterin kaupunkia Etelä-Englannissa yhden maan arvokkaimmista kultaesinelöydöistä. Hän oli yhdessä isänsä kanssa etsimässä aarteita metallinilmaisimella. Isä antoi pojan käyttää laitetta, ja muutaman minuutin päästä laite piippasi.

Maassa oli pyhimyksenkuva

James ja hänen isänsä alkoivat kaivaa maata jännittyneinä, ja 20 sentin syvyydessä näkyikin jotain kiiltävää. Kuopassa oli pieni kultainen esine, joka oli 3 senttiä pitkä ja 2 senttiä leveä. Se osoittautui pieneksi pyhäinjäännöslippaaksi, jonka sisällä oli ehkä ollut joskus Jeesuksen ristin kappale.

"Olen harrastanut tätä 15 vuotta, enkä ole koskaan löytänyt mitään vastaavaa", Jamesin isä Jason Hyatt totesi myöhemmin.

Ehkä miljoonien arvoinen

Kun asiantuntijat tutkivat esineen, he arvioivat sen olevan peräisin 1500-luvulta ja olevan jopa yli 3 miljoonan euron arvoinen. Joka tapauksessa Hyattin perheen metallinilmaisin oli hankkinut hintansa moninkertaisena takaisin.

Koskaan ei tiedä, millaisia aarteita maa kätkee sisäänsä. Lue Historian numerosta 4/2015, miten aarteita etsitään metallinilmaisimella. Lataa artikkeli tästä.

Huom! Sinun pitää olla kirjautunut historianet.fi-sivuston käyttäjäksi voidaksesi ladata artikkelin. Napsauta Lataa-painiketta. Jos et ole kirjautunut sivustoon, sinulle tarjotaan mahdollisuutta rekisteröityä käyttäjäksi. Se käy nopeasti eikä maksa mitään.

Ehkä sinua kiinnostaa...