Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Autojen nopeusennätykset

Tähän on koottu seitsemän merkittävää nopeusennätystä, jotka on tehty autolla.

Autoista tehdään nykyisin yhä ympäristöystävällisempiä, tehokkaampia ja taloudellisempia. Näin ei ollut aiemmin, vaan tavoitteena oli tehdä mahdollisimman nopeita autoja hinnalla millä hyvänsä.

Tähän on koottu muutama merkittävä autolla tehty nopeusennätys.

63,15 km/h

Ensimmäisen virallisen nopeusennätyksen teki Gaston de Chasseloup-Laubat Ranskassa 18. joulukuuta 1898 Jeantaud Duc -sähköautolla.

105,88 km/h

Ensimmäinen yli sadan kilometrin tuntinpeuden saavuttanut oli belgialainen Camille Jenatzy. Hän teki ennätyksen CITA No. 25 -sähköautolla 29. huhtikuuta 1899.

166,6 km/h

  1. heinäkuuta 1904 ranskalainen Louis Rigolly rikkoi ensimmäisenä yli 100 mailin tuntinopeuden Gobron Brillié -autollaan. Se kulki polttomoottorin voimalla.

205,44 km/h

Ensimmäinen yli 200 kilometrin tuntinopeuden ylittänyt oli yhdysvaltalainen Fred Marriott. Ennätys syntyi 26. tammikuuta 1906 höyryvoimalla kulkevalla ajoneuvolla.

502,11 km/h

  1. marraskuuta 1937 George Eyston saavutti ensimmäisenä yli 500 kilometrin tuntinopeuden. Autoista, joilla nopeusennätyksiä tavoiteltiin, tulli erikoisempia, sillä ennätysten rikkominen tavallisilla polttomoottorautoilla alkoi olla entistä vaikeampaa. 1960-luvulla ennätysautoissa piti jo olla suihku- tai rakettimoottori.

1 014,52 km/h

  1. lokakuuta 1970 yhdysvaltalainen Gary Gabelich rikkoi 1 000 kilometrin tuntinopeuden rajan rakettimoottorilla varustetulla Blue Flamella.

1 223,657 km/h

  1. lokakuuta 1997 oli englantilaisen Andy Greenin vuoro tehdä ennätys: hän oli ensimmäinen, joka rikkoi äänivallin autolla.

Lähteet:

www.fia.com
en.wikipedia.com

Lue myös:

Koneet

Maailman nopein mies riskeerasi henkensä yli 1 000 kilometrin tuntivauhdissa

5 minuuttia
Koneet

Mikä lentokone on kaikkein nopein?

2 minuuttia
Koneet

Auton historia

1 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota