Stalin haaveili apina-armeijasta, joka ei kyseenalaistaisi ruoka-annostensa kokoa, saati käskyjä.

Stalin halusi risteyttää ihmisen ja apinan

Ihmisen ja apinan risteyttäminen synnyttäisi kokonaan uuden lajin, jonka ansiosta Neuvostoliitto saisi voittamattoman armeijan ja johtoaseman maailmassa, uskoi Stalin.

torstai 9. lokakuuta 2014

Stalin tilasi mutanttiarmeijan

Neuvostoliiton johtaja Josif Stalin otti vuonna 1925 yhteyttä biologi Ilja Ivanovitš Ivanoviin, sillä hän uskoi tämän voivan nostaa Neuvostoliiton johtavaan asemaan maailmassa.

Stalin uskoi, että hedelmöittämällä simpanssi- ja orankinaaraita ihmisen sukusoluilla Ivanov voisi synnyttää vahvan ja kuuliaisen uuden ihmislajin.

Ivanov matkusti vuonna 1926 Länsi-Afrikkaan, missä hän yritti turhaan hedelmöittää kolmea simpanssia ihmissiittiöillä. Kun koe ei onnistunut, hän pyydysti apinoita mukaansa ja palasi Neuvostoliittoon jatkamaan kokeita uudessa tutkimuskeskuksessaan Georgiassa.

Hedelmöitys apinoiden sukusoluilla

Apinanaaraat eivät kuitenkaan eläneet pitkään Georgiassa, ja niin Ivanov keksi kokeilla risteyttämistä toisin päin: hän hedelmöittäisikin neuvostonaisia apinoiden sukusoluilla.

Viisi naista ilmoittautui vapaaehtoisiksi, ja Ivanov oli innossaan. Kaikki ei kuitenkaan käynytkään niin kuin Ivanov ja naiset olivat odottaneet...

Lue lisää


Jos haluat tietää, mitä sitten tapahtui, tai lukea muistakin Neuvostoliiton pähkähulluista tieteisideoista, lataa Historia-lehden 15/2014 artikkeli täältä.

Huom! Sinun pitää olla kirjautunut historianet.fi-sivuston käyttäjäksi voidaksesi ladata artikkelin. Napsauta "Lataa artikkeli" -painiketta. Jos et ole kirjautunut sivustoon, sinulle tarjotaan mahdollisuutta rekisteröityä käyttäjäksi. Se käy nopeasti eikä maksa mitään.

Ehkä sinua kiinnostaa...