Max Rose ja Karl Benz ensimmäisen automobiilin kyydissä.

Kuka keksi maailman ensimmäisen auton?

Carl Benz rakensi ensimmäisen auton. Hänen kehittämässään mallissa oli vain kolme pyörää.

tiistai 6. lokakuuta 2015

Carl Benzin keksintö sai patentin vuonna 1886

Saksalainen insinööri Karl Benz oli piirun verran edellä kilpailijoitaan Gottlieb Daimleria ja Wilhelm Maybachia, kun hän 29. tammikuuta 1886 patentoi ensimmäisen polttomoottoriauton, Benz Patent-Motorwagenin.

Autossa oli kolme pyörää sekä pieni nelitahtinen bensiinimoottori, joka pystyi tuottamaan yhdellä sylinterillään 0,75 hevosvoimaa.

Maailman ensimmäistä autoa valmistettiin 25 kappaletta

Moottorin oli kehittänyt Karl Benz, mutta sen rahoitti hänen vaimonsa Bertha, joka ei kuitenkaan naimisissa olevana naisena voinut hakea itse patenttia. Itse asiassa juuri Bertha Benz todisti maailmalle uuden autotekniikan mahdollisuudet.

Hänen kerrotaan ajaneen vuonna 1888 Karl Benzin tietämättä yksin 194 kilometrin matkan Benz Patent-Motorwagen 3:lla. Se oli pisin siihen asti autolla yhtäjaksoisesti kuljettu matka ja teki autoilua tunnetuksi. Benz Patent-Motorwagenia valmistettiin yhteensä noin 25 kappaletta.

Lue, miten Berta Benz kaikessa hiljaisuudessa testasi miehensä kehittämää tekniikkaa ennen kuin keksintö julkistettiin.

Kolmipyöräisessä ajoneuvossa oli vain yksi hevosvoima – jopa pieni kauko-ohjattu drone car kulkee nopeammin, ja voit saada sellaisen MAKSUTTA tilatessasi kaksi HISTORIA-lehteä.

Katso tarjous täältä!

Ehkä sinua kiinnostaa...