Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kuka keksi maailman ensimmäisen auton?

Carl Benz rakensi ensimmäisen auton. Hänen kehittämässään mallissa oli vain kolme pyörää.

Bridgeman

Carl Benzin keksintö sai patentin vuonna 1886

Saksalainen insinööri Karl Benz oli piirun verran edellä kilpailijoitaan Gottlieb Daimleria ja Wilhelm Maybachia, kun hän 29. tammikuuta 1886 patentoi ensimmäisen polttomoottoriauton, Benz Patent-Motorwagenin.

Autossa oli kolme pyörää sekä pieni nelitahtinen bensiinimoottori, joka pystyi tuottamaan yhdellä sylinterillään 0,75 hevosvoimaa.

Maailman ensimmäistä autoa valmistettiin 25 kappaletta

Moottorin oli kehittänyt Karl Benz, mutta sen rahoitti hänen vaimonsa Bertha, joka ei kuitenkaan naimisissa olevana naisena voinut hakea itse patenttia. Itse asiassa juuri Bertha Benz todisti maailmalle uuden autotekniikan mahdollisuudet.

Hänen kerrotaan ajaneen vuonna 1888 Karl Benzin tietämättä yksin 194 kilometrin matkan Benz Patent-Motorwagen 3:lla. Se oli pisin siihen asti autolla yhtäjaksoisesti kuljettu matka ja teki autoilua tunnetuksi. Benz Patent-Motorwagenia valmistettiin yhteensä noin 25 kappaletta.

Lue, miten Berta Benz kaikessa hiljaisuudessa testasi miehensä kehittämää tekniikkaa ennen kuin keksintö julkistettiin.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota