Bridgeman
Maailman ensimmäinen auto Benz Patent-Motorwagen

Kuka keksi maailman ensimmäisen auton?

Carl Benz rakensi ensimmäisen auton. Hänen kehittämässään mallissa oli vain kolme pyörää.

Maailman ensimmäinen auto näki päivänvalon

Saksalaisinsinööri Carl Benz oli piirun verran edellä kilpailijoitaan Gottlieb Daimleria ja Wilhelm Maybachia, kun hän 29. tammikuuta 1886 patentoi maailman ensimmäisen auton, Benz Patent-Motorwagenin.

Maailman ensimmäisessä autossa oli pieni nelitahtinen bensiinimoottori, joka pystyi tuottamaan yhdellä sylinterillään 0,75 hevosvoimaa

Maailman ensimmäistä autoa valmistettiin 25 kappaletta

Moottorin oli kehittänyt Karl Benz, mutta sen rahoitti hänen vaimonsa Bertha, joka ei kuitenkaan naimisissa olevana naisena voinut hakea itse patenttia maailman ensimmäiselle autolle. Itse asiassa juuri Bertha Benz todisti maailmalle uuden autotekniikan mahdollisuudet.

Hänen kerrotaan ajaneen vuonna 1888 Karl Benzin tietämättä yksin 194 kilometrin matkan Benz Patent-Motorwagen 3:lla. Se oli pisin siihen asti autolla yhtäjaksoisesti kuljettu matka ja teki autoilua tunnetuksi. Benz Patent-Motorwagenia valmistettiin yhteensä noin 25 kappaletta.

Lue, miten Bertha Benz kaikessa hiljaisuudessa testasi miehensä kehittämää tekniikkaa ennen kuin maailman ensimmäinen auto esiteltiin.