Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

1700-luvulla golfia harrastettiin lähinnä Skotlannissa.

Tekniikka - Keksinnöt

Kuka keksi golfin?

Milloin ja missä golf on keksitty?

Monissa kulttuureissa on kehittynyt pelejä, joissa lyödään palloa mailalla reikään. Nykygolfin katsotaan kuitenkin syntyneen Skotlannissa, vaikkakin on mahdollista, että sen innoittajana oli ­hollantilainen ­kolven, jota pelataan yhä Alankomaissa.

Jousiammuntaa golfin sijaan

Ensimmäinen kirjallinen maininta golfista on vuodelta 1457, jolloin Skotlannin kuningas Jaakko II kielsi alamaisiaan pelaamasta golfia ja jalkapalloa sunnuntaisin ja määräsi nämä sen sijaan ­harjoittelemaan sodassa hyödyllisempää jousiammuntaa. Kiellolla ei ollut juurikaan ­vaikutusta, sillä se jouduttiin toistamaan useaan otteeseen – eikä se estänyt kuningasta itseään golfaamasta.

Vanhimmat säilyneet ­golfin säännöt on kirjattu edinburghilaisen lääketieteen opiskelijan päiväkirjaan vuonna 1687. Pienestä St. Andrewsin kaupungista tuli golfmaailman keskus, kun sen uusi golfklubi vuonna 1754 laati pelille säännöt. St. Andrewsin klubi valvoo yhä pelin virallisia sääntöjä.

Lue myös:

Keksinnöt

Kuka käytti ensimmäisenä bideetä?

2 minuuttia
Keksinnöt

Nobelin keksintö maksoi pikkuveljen hengen

25 minuuttia
Urheilu

Golf vei nuoria miehiä turmioon

1 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota