Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Perunasäkistä löytyi brittiläinen käsikranaatti.

© Wikimedia
Tekniikka - Toisen maailmansodan aseet

Ranskalaiskokki löysi räjähtämättömän kranaatin keittiöstään

Perunoita säkistä noukkineen ranskalaiskokin käteen osui toisen maailmansodan aikainen käsikranaatti.

Ranskalaista kokkia odotti yllätys, kun hän kuori perunoita ja työnsi kätensä perunasäkkiin. Säkissä ei ollut vain perunoita vaan myös räjähtämätön kranaatti toisen maailmansodan ajalta.

”Hän poimi säkistä perunoita yksi kerrallaan, kun yhtäkkiä yksi niistä tuntui muita painavammalta", ravintolan omistajiin kuuluva Kévin Béatrix muistelee ja jatkaa:

”Olimme kauhuissamme, kun tajusimme, että se oli käsikranaatti!”

Brittiläinen käsikranaatti

Pahimman järkytyksen laannuttua Béatrix otti yhteyttä Ranskan santarmilaitokseen. Häntä pyydettiin lähettämään kuva kranaatista ja panemaan kranaatti ravintolan takapihalle sangon alle.

Pommiasiantuntijat pystyivät kuvan perusteella kertomaan, että kyseessä oli toisen maailmansodan aikainen brittien käsikranaatti. He rauhoittelivat ravintolan omistajia ja henkilökuntaa kertomalla, että kranaatti oli tehty vaarattomaksi.

Pomminpurkajat tulivat kuitenkin vasta kymmenen päivän päästä hakemaan 70 vuotta vanhan aseen ravintolan takapihalta viedäkseen sen turvallisempaan paikkaan.

Sodan aikaisia räjähteitä löytyy yhä Euroopasta

Kranaatti löydettiin Ranskasta La Fléchen kaupungista hampurilaisravintola Frenchie Burgersissä, ja se on todennäköisesti päätynyt perunasäkkiin pohjoisranskalaiselta pellolta perunannoston yhteydessä.

Euroopasta löytyy edelleen silloin tällöin räjähtämättömiä ammuksia toisen maailmansodan ajalta.

Esimerkiksi Saksassa Dortmundista evakuoitiin 20 000 asukasta, kun sieltä löytyi tonnin painoinen räjähtämätön pommi vuonna 2013. Pommi oli niin sanottu ”blockbuster”, joka olisi räjähtäessään voinut tuhota kaiken 1,5 kilometrin säteellä.

Lue myös:

Toisen maailmansodan aseet

Hitlerin ilmatorjuntatornit kestivät mitä vain

15 minuuttia
Toisen maailmansodan aseet

Mitä olivat ”Stalinin urut”?

2 minuuttia
nazi jet b-17 sturmvogel
Toisen maailmansodan aseet

Näin Hitler katkaisi Myrskylinnun siivet

15 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota