Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Miten tehokas oli Tiger-taisteluvaunu?

Tiger-panssarivaunu ehti tuhota keskimäärin 12 vihollisen taisteluvaunua ennen kuin tuli itse tuhotuksi. Lopulta voitokkuus taistelukentilläkään ei riittänyt pelastamaan teknisten ongelmien riivaamaa Tigeria.

Ullstein bild Dtl./Getty Images

Saksalaisten panssarivaunu Panzerkampfwagen VI Tiger oli toisen maailmansodan tunnetuimpia ja pelätyimpiä taisteluvaunuja.

Maine ylivoimaisuudesta ei ollut liioiteltu – erään selvityksen mukaan kukin Tiger ehti tehdä selvää keskimäärin kahdestatoista vihollisen panssarivaunusta ennen kuin tuli itse tuhotuksi.

Panzerkampfwagen VI Tiger

 • Paino noin

  55 tonnia

 • Pituus

  8,45 metriä

 • Panssarointi

  25–120 mm

 • Miehistö

  5

 • Valmistusmäärä

  1 355

Panssarivaunu lähetettiin taisteluun ensi kertaa vuonna 1942, ja sen arvioitiin johtavan saksalaiset läpimurtoon tuhoamalla vihollisvaunut pitkän etäisyyden päästä.

Tiger oli varustettu 88 millimetrin panssarivaunukanuunalla, ja vaunua itseään suojasi jopa 120 millimetrin vahvuinen panssarointi.

Yleensä Tigerit koottiin 45 vaunun pataljooniin ja ne otettiin käyttöön silloin, kun taistelut olivat poikkeuksellisen vaativat.

Pelätty panssarivaunu ei ollut kuitenkaan haavoittumaton.

Tigerit kuluttivat valtavasti polttoainetta, ja ne olivat hankalia ajaa.

Ne myös hajosivat helposti epätasaisessa maastossa, ja niitä oli vaikea korjata.

Tigereiden tuotanto oli kallista, ja pelkästään yhteen vaunuun kuluneesta teräksestä voitiin valmistaa jopa 21 haupitsia.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota