Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Neuvostoliiton panssarivaunujen ylivoima yllätti saksalaiset vuonna 1942. Saksa vastasi kehittämällä järeän Tiger-tankin.

© Shutterstock
Tekniikka - Toisen maailmansodan aseet

Miksi natsi-Saksan panssarivaunut nimettiin eläinten mukaan?

Vuonna 1942 natsien uusi panssarivaunu sai erityisen lempinimen, ja siitä alkoi uusi nimitystrendi Saksan panssarivaunutuotannossa.

Toisen maailmansodan ­alussa­ natsi-Saksan panssari­vaunuilla oli vain tyyppinumerot, ei nimiä.

Kun insinööri Ferdinand Porsche vuonna 1942 kehitti Saksan siihen asti parhaan tankin, hän antoi sille lempinimen Tiger eli ”tiikeri”

Saksan sodanjohto mieltyi nimeen, ja sittemmin useimmat Saksan panssari­ajonauvot nimettiin eläinten mukaan ”panttereiksi”, ”sarvikuonoiksi” ja ”näädiksi”.

Tiikeri oli synnynnäinen tappaja

Tigerissa oli läpäisemätön panssarointi ja pelottava tulivoima, ja natsien supertankki herätti kauhua ja pelkoa liittoutuneiden sotilaissa.

Tigerin menestys ei kuitenkaan kääntänyt Hitlerin sotaonnea, ja vastoin suuria odotuksia panssarivaunu osoittautui itse pahimmaksi vihollisekseen.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota