Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Tekniikka - Aseet

Spitfire oli ilmojen ballerina

Brittien Spitfire-hävittäjässä yhdistyivät nopeus, voima ja hyvät lento-ominaisuudet, eikä ihme, että saksalaislentäjät pelkäsivätkin sitä suuresti. Katso kolmiulotteinen animaatio Spitfiresta.

Vuonna 1933 Hitler nousi valtaan Saksassa, jossa alkoi voimakas asevarustelu. Britit tarvitsivat kipeästi uutta taistelukonetta, joka voisi korvata maan ilmatilan puolustamiseen käytetyt vanhentuneet kaksitasot.

Lentokonevalmistaja Supermarinen tehtailla Southamptonissa Reginald Mitchell uurasti luodakseen iskukykyisen koneen. Hän kohtasi kuitenkin monenlaisia vastoinkäymisiä. Vasta elokuussa 1938 tehdas pystyi toimittamaan ensimmäiset koneet kuninkaallisille ilmavoimille. Se oli juuri ajoissa, jotta Britannia pystyi aloittamaan taistelun Saksan Luftwaffea vastaan.

Vuosina 1938–1948 valmistettiin 22 759 Spitfire-konetta. Spitfiresta tehtiin kaikkiaan 24 versiota, eikä ensimmäisillä versioilla ollut viimeisten kanssa juuri muuta yhteistä kuin nimi.

Tyypillisin malli oli niin kutsuttu Spitfire Mk IX.

Katso 3-d-animaatio Spitfire Mk IX:stä tästä:.

Lue myös:

Aseet

Käytä hiirtä: Spitfire

1 minuuttia
Toinen maailmansota

Hitler halusi tehdä brittinaisista seksiorjia

16 minuuttia
Toisen maailmansodan aseet

Hitlerin ilmatorjuntatornit kestivät mitä vain

15 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota