Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Tekniikka - Aseet

Kuka keksi revolverin?

Yhdysvaltalainen Elisha H. Collier sai vuonna 1818 Britanniassa patentin revolverille. Vuotta myöhemmin brittilälinen asetehdas John Evans & Son alkoi valmistaa Collierin revolveria, joka yleistyi Intiassa olevien brittijoukkojen keskuudessa.
Uusi asetyyppi levisi kuitenkin laajemmalle vasta, kun Samuel Colt kehitti Collierin revolveria edelleen. Vuonna 1832 tuolloin vasta 18-vuotias Colt haki patentin omalle revolverilleen. Toisin kun Collierin revolverissa, Coltin aseessa oli vaihdettavat osat ja sitä voitiin valmistaa koneellisesti. Niinpä Coltin ase maksoi vain kolmanneksen siitä mitä Collierin.
Colt teki läpimurron vuonna 1846, kun Yhdysvaltojen ja Meksikon välille syttyi sota ja Colt sai armeijalta 2 000 revolverin tilauksen. Kalifornian kultaryntäys 1848 edesauttoi aseen leviämistä Yhdysvalloissa.

Lue myös:

Keksinnöt

Näin syntyi maailman tehokkain mustaruutirevolveri

3 minuuttia
Aseet

Pistoolit ja revolverit kautta aikojen

5 minuuttia
Toisen maailmansodan aseet

Toisen maailmansodan erikoisimmat aseet

12 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota