Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Toledon sotamuseo aikoo digitalisoida enemmänkin esineitä vastaisuudessa.

© Ingheritag3D
Tekniikka - Aseet

Hienosta miekasta tehtiin 3D-mallinnos

Tyylikäs miekka, joka on Granadan parhaiden seppien takoma ja joka on ollut Espanjan mahtavimpien muslimisotapäälliköiden käytössä, on nyt nähtävänä 3D-mallinnoksena.

Vuonna 1483 espanjalaiset joukot Kastiliasta tappoivat 90-vuotiaaan muslimisotapäällikkön Ali Atarin Lucenan taistelussa.

Ali Atarin loistelias kullasta ja norsunluusta tehty miekka päätyi sotasaaliina Kastilian kuningasperheelle, ja arvokas aarre siirtyi perintönä sukupolvelta toiselle.

Hallitsijasuku unohti miekan vuosisadoiksi, mutta lopulta se lahjoitettiin Toledon sotilasmuseoon, jonka juuret ovat vuonna 1803 avatussa kuninkaallisessa sotamuseossa.

Miekka on kaikkien nähtävänä

Museo päätti, että miekka on saatava kaikkien nähtäville, ja niinpä miekan kahva kuvattiin kaikilta puolilta osana digitaalista konservointiprojektia ja siitä tehtiin hieno 3D-mallinnos.

Miekka on nyt kaikkien ihailtavana, ja museo aikoo vastaisuudessa digitalisoida suuren osan kokoelmistaan, jotta ihmiset eri puolilla maailmaa voivat katsella ja tutkia sen esineitä.

Voit tarkastella miekkaa täällä:

Lue myös:

Toisen maailmansodan aseet

Hitlerin ilmatorjuntatornit kestivät mitä vain

15 minuuttia
nazi jet b-17 sturmvogel
Toisen maailmansodan aseet

Näin Hitler katkaisi Myrskylinnun siivet

15 minuuttia
Toisen maailmansodan aseet

Toisen maailmansodan erikoisimmat aseet

12 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota