Lääkärit: Hän ei selviä
Järkyttävän hetken ikuisti filmille valokuvaaja Nick Ut, ja valokuva julkaistiin jo seuraavana päivänä New York Timesin etusivulla. Kuuluisan kuvan ottamisen jälkeen Ut vei tytön Saigoniin sairaalaan, jossa lääkärit arvioivat, että Kim Phuc ei selviäisi hengissä vammoistaan.
17 leikkauksen ja 14 sairaalassa viettämänsä kuukauden jälkeen Kim Phuc kuitenkin pystyi palaamaan kotiin. Hänellä oli kuitenkin jatkuvasti niin kovia kipuja, että hän harkitsi usein itsemurhaa.
Auttaa sodan lapsiuhreja
Kim Phuc oli matkalla Moskovaan vuonna 1991, kun lentokone teki välilaskun Kanadaan ja Kim Phuc haki sieltä turvapaikkaa. Se myönnettiin, ja Kim Phuc on asunut siitä lähtien Kanadassa. Hän on perustanut järjestön, joka tarjoaa muun muassa lääkinnällistä ja psykologista apua sota-alueiden lapsille.
Hän on saanut työstään muun muassa arvostetun Dresdenin rauhanpalkinnon, ja hänet on nimitetty UNESCOn hyvän tahdon lähettilääksi.
Kesäkuussa 2022 – 50 vuotta napalmiskun jälkeen – Kim Phuc sai viimeisen laserhoidon napalmin aiheuttamiin palovammoihinsa Yhdysvalloissa.