Castro palkkasi entisiä SS-miehiä kouluttamaan joukkojaan Yhdysvaltojen hyökkäyksen varalta.

SS-upseerit kouluttivat Fidel Castron joukkoja

Vasta julkistettujen tiedusteluraporttien mukaan Fidel Castro palkkasi entisiä SS-upseereita kouluttamaan joukkojaan Yhdysvaltojen vastaisen sodan varalle.

maanantai 25. helmikuuta 2013

Kuuban kommunistijohtaja Fidel Castro teki 1960-luvulla yhteistyötä entisten SS-sotilaiden kanssa, jotka kouluttivat Kuuban joukkoja sotaan Yhdysvaltoja vastaan. Tämä on käynyt ilmi Saksan ulkomaantiedustelupalvelun BND:n raporteista.

BND:n asiakirjojen mukaan Castro otti vuonna 1962 ­yhteyttä neljään entiseen SS-upseeriin ja pyysi näitä kouluttamaan joukkojaan. Koulutuksen tarkoituksena oli valmistaa Kuuban armeijaa taistelemaan Yhdysvaltoja vastaan maiden välien kiristyttyä ­vuonna 1962.

SS sai maksun palveluksistaan

BND:n ­tietojen mukaan kaksi SS-upseeria otti Castron tarjouksen vastaan ja sai ­sievoisen korvauksen vaivoistaan.

Asiakirjat paljastavat myös, että Castro osti 4 000 belgialaista käsiasetta asekauppiailta, joilla oli läheisiä yhteyksiä uusnatseihin. Ilmeisesti tarkoituksena oli varmistaa aseiden saanti Kuubaan, sillä ­Neuvostoliiton asetoimitukset olivat olleet epäluotettavia.

"Kuuban vallankumous­armeija ei kaihtanut yhteyksiä uusnatseihin niin kauan kuin yhteistyö palveli sen omia ­tarkoitusperiä", ­toteaa BND:n tiedustelujoh­taja Bodo Hechelhammer.

Ehkä sinua kiinnostaa...