Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Pienoissukellusvene makaa merenpohjassa kolmeen osaan katkenneena.

Sota - Toinen maailmansota

Uutta tietoa Pearl Harborista

Tutkijat uskovat löytäneensä japanilaisen pienoissukellusveneen, joka oli mukana Pearl Harborin laivastotukikohtaan tehdyssä iskussa vuonna 1941.

Pearl Harborin laivastotukikohtaan vuonna 1941 tehty yllätys­isku ei ollut pelkkä ilmahyökkäys. Yhdysvaltalainen tutkija uskoo paikallistaneensa merenpohjasta japanilaisen pienoissukellusveneen, joka upotti iskussa luultavasti yhden yhdysvaltalaisen sotalaivan.

24 metrin pituinen pienoissukellusvene löytyi noin viiden kilometrin päästä Pearl Harborista. Asiantuntijoiden ­mukaan hylyn löytyminen voi ratkaista sotahistorioitsijoita 70 vuotta askarruttaneen arvoituksen. Tutkijat ovat pitkään tienneet, että että Pearl ­Harborin iskuun osallistui viisi japanilaista pienoissukellus­venettä. Niistä neljä tuhoutui ennen kuin ne ehtivät laukaista ­torpedonsa, mutta viidennen kohtalosta ei ollut tietoa.

Taistelulaiva USS Oklahomaan osui luultavasti japanilaisten ­torpedo, joka upotti aluksen.

Kun muuan sukeltaja sitten lähetti uponneen sukellusveneen hylyn kuvia historioitsija Parks Step­hensonille, tämä arveli heti hylyn olevan viides Pearl Harboriin hyökännyt japanilais­sukellusvene.
Kaikki merkit viittaavat ­siihen, että ­sukellusvene ehti laukaista molemmat 400 ­kilogramman painoiset ­torpedonsa, joista toinen ­ilmeisesti upotti ­taistelulaiva USS Oklahoman.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota