Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Sota - Toinen maailmansota

Tutustu Anne Frankin taloon

Kirjahylly peitti piilopaikan oven, ja vain muutama ihminen tiesi, että kahdeksan juutalaista piileskeli Otto Frankin yrityksen Opektan takahuoneissa.

Heinäkuussa 1942 Frankit ja van Pelsit muuttivat kiireellä Prinsengracht 263:ssa sijaitsevaan salahuoneistoon. Naapurustossa toimi useita pieniä yrityksiä, kuten teekauppa ja huonekaluliike.

Teollisuus- ja kauppakorttelin etuihin kuului se, ettei kukaan ihmetellyt piipuista nousevaa savua. Salahuoneiston asukkaiden oli kuitenkin käytettävä jatkuvasti pimennysverhoja. Sisäänkäynti huoneistoon piilotettiin liikuteltavan hyllykön taakse.

Asukkaiden oli oltava erityisen hiljaa päivisin, kun liikkeissä oli työntekijöitä ja asiakkaita. Anne kirjoitti päiväkirjaansa, että kosteudesta ja vinoista seinistä huolimatta heidän piilopaikkansa oli melko mukava.

Tutustu taloon osoittamalla kuvakkeita.

LUE LISÄÄ: Lue koko tarina Anne Frankista ja hänen perheestään

Lue myös:

Holokausti

Kuka paljasti Anne Frankin perheen piilopaikan?

2 minuuttia
Toinen maailmansota

Anne Frankin päiväkirjan piilotetut tekstit julki

3 minuuttia
Kansallissosialismi

Koska juutalaisten piti alkaa käyttää tähteä vaatteissaan?

1 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota