Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Dicksonin maalliset jäännökset haudataan Yhdysvaltoihin.

© U.S. Defense POW/MIA Accounting Agency
Sota - Toinen maailmansota

Tutkijat löysivät toisessa maailmansodassa kadonneen hävittäjälentäjän ruumiin

Lawrence E. Dickson oli 24-vuotias syöksyessään maahan lentokoneellaan toisessa maailmansodassa.

Yhdysvaltalaisen lentäjän Lawrence E. Dicksonin ruumis on löytynyt lähes 75 vuotta sen jälkeen, kun hän syöksyi koneellaan maahan Euroopassa ollessaan suorittamassa tehtävää joulukuussa 1944. Asiasta ilmoittivat yhdysvaltalaiset viranomaiset.

Dickson toimi lentäjänä Yhdysvaltojen ilmavoimien 332. hävittäjärykmentissä. Hän oli yksikkönsä kanssa suorittamassa tiedustelulentoa Prahaan silloisessa Tšekkoslovakiassa, kun hänen P-51 Mustang -hävittäjäänsä tuli moottorivika.

Dickson oli Pohjois-Italiassa Tarvision kaupungin ilmatilassa, kun hän ilmoitti radiolla tovereilleen aikovansa pudottautua koneestaan laskuvarjolla. Ei ole täysin selvää, mitä sitten tapahtui, mutta sen jälkeen hänestä, hänen laskuvarjostaan tai lentokoneestaan ei löydetty jälkeäkään.

Katso kuvasta Dicksonin viimeisen matkan vaiheet.

Yhdysvaltalaiset tutkijat ovat vuodesta 2011 lähtien etsineet toisessa maailmansodassa kadonneita yhdysvaltalaislentäjiä.

Tutkijat onnistuivat jäljittämään Dicksonin ja hänen koneensa Itävallassa Italian rajalla sijaitsevaan Hohenturnin kuntaan muun muassa saksalaisten maahan syöksyneistä lentokoneista tekemien muistiinpanojen avulla. Ruumiista otetut DNA-näytteet ja Dicksonin sukulaiset ovat varmistaneet, että kyseessä on Dickson.

Lue myös:

Toinen maailmansota

Mustang sai Göringin housut tutisemaan

18 minuuttia
Toinen maailmansota

Hitler halusi tehdä brittinaisista seksiorjia

16 minuuttia
Kansallissosialismi

Hitlerin tauluja löytyi luostarista Prahan läheltä

1 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota