Joka kerta, kun amerikkalainen lentokone ammuttiin alas, lentotukialus Akagilta raikui ilmoille japanilaisten sotahuuto "Banzai!". Oli aamu neljäntenä kesäkuuta 1942, ja japanilaiset olivat lähettäneet laivastonsa kerman – mukaan lukien neljä lentotukialusta – valtaamaan pienen amerikkalaisen Midwayn atollin keskellä Tyyntä valtamerta.
Innokkain mies Akagilla oli kommodori Mitsuo Fuchida. Kuusi kuukautta aiemmin hän oli johtanut ensimmäistä hyökkäysaaltoa amerikkalaisten laivastotukikohtaan Pearl Harboriin. 7. joulukuuta 1941 hän oli huutanut lentoradioon kohtalokkaat sanat, jotka käynnistivät toisen maailmansodan Tyynellämerellä: "Tora! Tora! Tora!", japanin tiikeriä tarkoittava kolme kertaa toistettuna oli sovittu signaali hyökkäykselle.
Pearl Harbor oli vain osavoitto
Kun japanilaisten täydellinen yllätyshyökkäys Pearl Harboriin Havaijilla oli ohi, viisi Yhdysvaltain sotalaivaa oli uponnut ja kolme sotalaivaa, kolme risteilijää ja kolme hävittäjää oli vaurioitunut. Tarkoitus oli neutralisoida amerikkalainen laivasto niin, että japanilaiset voisivat valloittaa Filippiinit ja Alankomaiden Itä-Intian – nykypäivän Indonesian – öljykenttineen.
Mutta Japani sai Pearl Harborissa vain osittaisen voiton. Yhdysvaltojen lentotukialukset eivät olleet hyökkäyksen aikaan satamassa. Midwayn hyökkäyksen tarkoitus oli houkutella nämä nyt taisteluun ja tuhota ne.
Taistelu Midwayssa
Japanilaiset saavuttivat hyökkäyksensä ensimmäisen tavoitteen, kun joukko amerikkalaisten torpedolentokoneita hyökkäsi Japanin aluksia vastaan ja kohtasi odottavat japanilaiset Zero-hävittäjät.
Ellei Fuchida olisi kärsinyt umpisuolen tulehduksesta, hän olisi itse osallistunut ilmataisteluun lentäjänä. Mutta Fuchida tiesi, mihin hänen lentäjänsä pystyivät, ja yksi toisensa jälkeen amerikkalaiset pilotit lensivät kuolemaansa. 47 yhdysvaltalaisesta torpedokoneesta 40 ammuttiin alas, eikä yksikään torpedo osunut japanilaisiin lentotukialuksiin.