Kurskin panssaritaistelu
Kurskin taistelun panoksena oli itärintaman herruus. Neuvostoliiton ja Saksan armeijat ottivat vuoden 1943 heinäkuussa toisistaan mittaa Kurskin kaupungin eteläpuolella historian kaikkein suurimmassa panssaritaistelussa.

Hitler antoi käskyn siirtää 2 928 panssarivaunua ja rynnäkkötykkiä asemiin operaatio Zitadellea varten. Saksalaiset käyttivät pääosin neljää panssarivaunumallia.
Georgi Žukov ei hävinnyt taisteluja
Ennen Kurskin taistelua Žukov oli lyönyt japanilaiset Halhin-Golissa vuonna 1939, voittanut saksalaiset sekä Leningradissa että Moskovassa vuonna 1941 ja lopulta tuhonnut koko Saksan 6. armeijan Stalingradissa vuonna 1942. Nyt hän suunnitteli samanlaista voittoa Kurskissa. Vaikka Stalin Hitlerin tavoin tunnetusti puuttui mielellään armeijan suunnitelmiin, tällä kertaa Neuvostoliiton johtaja antoi Žukoville varauksettoman tukensa, kun hän kuuli Kurskin taistelusuunnitelmista.
"Stalin kuunteli eri tavoin kuin koskaan ennen", Žukov kertoi sen jälkeen, kun hän oli esitellyt suunnitelmansa tuhota Saksan joukot ja erityisesti sen panssarivaunut puolustustaktiikalla. Sekä Stalin että Žukov tiesivät, että natsi-Saksan voittaminen kestäisi pitkään ja vaatisi valtavia määriä ihmishenkiä ja sotakalustoa. He olivat kuitenkin vakuuttuneita siitä, että Saksan panssaridivisioonien tuhoaminen Kurskissa varmistaisi heille myöhemmin voiton.