Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hitler antoi käskyn siirtää 2 928 panssarivaunua ja ­rynnäkkötykkiä asemiin operaatio Zitadellea varten. ­Saksalaiset käyttivät pääosin neljää panssarivaunumallia.

Sota - Toisen maailmasodan taistelut

Kurskin panssaritaistelu

Kurskin taistelun panoksena oli itärintaman herruus. Neuvostoliiton ja ­Saksan armeijat ottivat vuoden 1943 ­heinäkuussa toisistaan mittaa Kurskin kaupungin etelä­puolella historian kaikkein suurimmassa ­panssaritaistelussa.

Georgi Žukov ei hävinnyt taisteluja

Ennen Kurskin taistelua Žukov oli lyönyt japanilaiset Halhin-Golissa vuonna 1939, voittanut saksalaiset sekä Leningradissa että Moskovassa vuonna 1941 ja lopulta tuhonnut koko Saksan 6. armeijan Stalingradissa vuonna 1942. Nyt hän suunnitteli samanlaista voittoa Kurskissa. Vaikka Stalin Hitlerin tavoin tunnetusti puuttui mielellään armeijan suunnitelmiin, tällä kertaa Neuvostoliiton johtaja antoi Žukoville varauksettoman tukensa, kun hän kuuli Kurskin taistelusuunnitelmista.

"Stalin kuunteli eri tavoin kuin koskaan ennen", Žukov kertoi sen jälkeen, kun hän oli esitellyt suunnitelmansa tuhota Saksan joukot ja erityisesti sen panssarivaunut puolustustaktiikalla. Sekä Stalin että Žukov tiesivät, että natsi-Saksan voittaminen kestäisi pitkään ja vaatisi valtavia määriä ihmishenkiä ja sotakalustoa. He olivat kuitenkin vakuuttuneita siitä, että Saksan panssaridivisioonien tuhoaminen Kurskissa varmistaisi heille myöhemmin voiton.

Lue myös:

Toisen maailmasodan taistelut

Stalingrad: Hitlerin ja Stalinin kaksintaistelu

15 minuuttia
Toisen maailmasodan taistelut

Loppumaton neuvostoarmeija voitti saksalaiset Kurskissa

12 minuuttia
Toisen maailmasodan taistelut

Saksalaisten helvetti Stalingrad

21 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota