Wikipedia

Salainen raportti: Hitlerin atomipommi oli lähellä toteutua

Salassa pidetty tiedusteluraportti 1940-luvulta sisältää tietoa ja todistajanlausuntoja, joiden mukaan Hitlerin ydinpommihaaveet olivat lähellä toteutua.

Hitlerillä oli yksi suuri toive: Hän halusi kehittää atomipommin ja mieluummin sellaisen, joka voitaisiin laukaista hänen V2-ohjuksillaan Britanniaan.

Kuten tiedetään, hänen toiveensa ei toteutunut.

Saksalainen Bild-aikakauslehti on kuitenkin saanut käsiinsä vuodelta 1947 peräisin olevan tiedusteluraportin, jonka perusteella Hitler oli paljon lähempänä tavoitettaan kuin on yleisesti tiedetty.

Todistaja kertoo sienipilvestä

Raportin ovat laatineet yhdysvaltalaiset ja brittiläiset tiedustelu-upseerit, jotka selvittivät vuosina 1944–1947, miten pitkällä natsit olivat atomiaseen kehittämisessä.

Raportissa on monia todistajanlausuntoja. Yksi niistä on saksalaisen lentäjän ja ohjusasiantuntijan Hans Zissnerin, joka kertoi nähneensä lokakuussa 1944 testilennolla Ludwiglustin yllä Pohjois-Saksassa sienenmuotoisen pilven allaan.

”Esiintyi voimakkaita sähköhäiriöitä, ja radio lakkasi toimimasta”, hän kertoi raportissa ja lisäsi nähneensä taivaalla ihmeellisiä värejä.

Kun toinen lentäjä tuntia myöhemmin lensi samalla alueella, hän koki samat ilmiöt – jotka ovat tyypillisiä ydinräjäytyksille.

Mahdollinen koeräjäytys

Raporttia, johon on haastateltu myös neljää saksalaista tiedemiestä, on säilytetty toisen maailmansodan jälkeen Washingtonissa kansallisarkistossa salaiseksi luokiteltuna asiakirjana.

Sen vuoksi tiedot ovat tulleet julkisiksi vasta nyt.

Vaikka raportista käy ilmi, että natsien ydinhanke ei onnistunut, se viittaa myös siihen, että Saksa oli riittävän pitkällä ydinohjelmassaan voidakseen tehdä atomipommin koeräjäytyksen.