Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Puolasta löytyi natsien uhrien joukkohauta

Puolalaiset arkeologit ovat löytäneet todisteita verilöylystä, jossa natsit tappoivat 35 000 siviiliä.

Waldemar Engler

Puolalaiset arkeologit tekivät järkyttävän löydön entisestä Pommerista Itämeren rannalla. Alueella, jota paikalliset kutsuvat ”Kuoleman laaksoksi”, surmattiin jopa 35 000 siviiliä Saksan miehittäessä Puolaa toisessa maailmansodassa – ja ensimmäinen näiden uhrien joukkohauta on nyt löydetty.

”Tiesimme, että uhreja oli haudattu tänne, mutta ennen tutkimuksiamme emme tienneet tarkoin, minne”, kertoo Dawid Kobiałka Puolan tiedeakatemian arkeologian ja etnologian laitokselta.

Natsit murhasivat Pommerissa 35 000 puolalaista hankkiakseen ”elintilaa” (Lebensraum) etnisille saksalaisille. Piaśnican kylän lähellä ammuttiin jopa 12 000 siviiliä.

© HISTORIA

Tuhansia surmattiin ”Kuoleman laaksossa”

Sodan ensikuukausina 12 000 alueen siviiliä vietiin Piaśnican kylän läheiseen metsään, missä heidät murhattiin ja haudattiin. 7 000 muuta siviiliä vietiin Szpęgawskin läheisiin metsiin, eikä heitä enää koskaan nähty. Murhat jatkuivat aina sodan päättymiseen asti vuonna 1945.

Tammikuussa 1945 satoja puolalaisia, joista monet kuuluvat vastarintaliikkeeseen, vietiin metsään lähelle Chojnicea ja murhattiin. Ruumiit heitettiin joukkohautaan, valeltiin bensiinillä ja poltettiin. Liekit valaisivat metsää kolme päivää ja kolme yötä.

Arkeologit ovat löytäneet nyt tämän joukkomurhan uhreja. Seuraavaksi he pyrkivät tunnistamaan uhrit näille kuuluneiden, maassa säilyneiden esineiden perusteella, ja lisäksi alueelta yritetään etsiä tuhansien vielä löytämättömien uhrien haudat.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota