Natsijohtajan kullattu pistooli huutokaupataan

Yhdysvaltalainen huutokauppa panee myyntiin harvinaisuuden, josta se odottaa saavansa jopa 400 000 dollaria: natsijohtaja Hermann Göringille varta vasten valmistetun kullatun pistoolin.

Göringin kultainen pistooli

Göringin kullattu pistooli tulee myyntiin yhdysvaltalaisessa nettihuutokaupassa.

Jos sinulla noin 350 000 euroa ylimääräistä, voit saada omistukseesi pistoolin, joka on kuulunut Hermann Göringille.

Yhdysvaltalainen Rock Island Auction Company panee pistoolin – kullatun Walther PPK:n – myyntiin 11. syyskuuta 2016.

Huutokauppakamari arvioi, että pistoolin hinta voi nousta jopa 400 000 dollariin, mikä vastaa hieman yli 350 000 euroa. Siihen hintaan uusi omistaja saa myös Göringille kuuluneen suuren kultasormuksen ja kullatut kalvosinnapit.

Lahja tehtaalta

Huutokauppakamarin mukaan Walther Waffenfabrik -asetehdas valmisti aseen vuonna 1939 lahjaksi Göringille. Ase on kullattu ja siihen on kaiverrettu perinteinen saksalainen tammenlehti ja -terho -kuvio.

Pistoolin norsunluisen kahvan toisella puolella on Göringin kullatut nimikirjaimet ”HG” ja toisella puolella Göringin perheen vaakuna, jonka hän itse suunnitteli ensimmäisen maailmansodan jälkeen.

Ei tiedetä, miten pistooli päätyi Yhdysvaltoihin. Huutokauppakamari uskoo, että sen on tuonut yhdysvaltalainen sotilas, joka on saanut sen käsiinsä toisen maailmansodan aikana.

Tappoi itsensä myrkyllä

Göring oli Saksan ilmavoimien komentaja ja yksi vaikutusvaltaisimmista natsijohtajista. Hän oli turhamainen ja keräsi kalliita koruja, taidetta ja koristeellisia univormuja – mikä välillä ärsytti Adolf Hitleriä suunnattomasti.

Göring tuomittiin kuolemaan sodan jälkeen, mutta hän teki itsemurhan, ennen kuin tuomiota ehdittiin panna täytäntöön.