Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Halhin-Golin voiton jälkeen Neuvostoliitto sai keskittyä natsi-Saksan lyömiseen.

Sota - Toinen maailmansota

Miksi Japani ei hyökännyt Neuvostoliittoon?

Miksi Japani ei pakottanut Neuvostoliittoa sotaan kahdella rintamalla?

Japanin ja Neuvostoliiton välit olivat 1930-luvun lopulla viileät, ja maiden välillä oli useita rajakahakoita ja kiis­toja aluehallintaoikeuksista.

Toukokuussa 1939 Japani hyökkäsi Mongolian rajaseudulle. Koska Mongolia oli Neuvostoliiton vasallivaltio, puna-armeija saapui pian mongolialaisten avuksi.

Se murskasi japanilaiset Halhin-Golin taistelussa niin täysin, että Japani luopui aikeista laajentua pohjoiseen. Sen sijaan se päätti keskittyä taisteluihin Kiinaa ja Kaakkois-Aasian eurooppalaisia siirtomaita vastaan.

Sopimus vaikutti sodan lopputulokseen

Halhin-Golin taistelun jälkeen Neuvostoliitto ja Japani allekirjoittivat viisivuotiseksi aiotun hyökkäämättömyys­sopimuksen 13. huhtikuuta 1941. Se oli ratkaisevan tärkeä toisen maailmansodan kannalta, koska sen ansiosta puna-armeija saattoi keskittää voimansa länteen Saksan hyökättyä Neuvostoliittoon vuonna 1941.

Jos Neuvosto­liitto olisi joutunut kahden rintaman sotaan, se tuskin olisi voinut päihittää Saksaa. Neuvostoliitto rikkoi hyökkäämättömyyssopimuksen sodan lopussa Yhdysvaltojen pudotettua ydin­pommin Hiroshimaan.

Lue myös:

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota