Mihin puolitelavaunuja käytettiin?
Toisessa maailmansodassa käytettiin ajoneuvoja, joissa oli sekä pyörät että telaketjut. Mitä etua yhdistelmästä oli?

Puolitelavaunuilla Saksan jalkaväki pysyi helposti panssarijoukkojen kannoilla.
Kuorma-autojen korvaajia
Ranskalainen Adolphe Kégresse rakensi ensimmäiset puolitelavaunut vuonna 1911 saatuaan luvan muokata Venäjän tsaarin autoja uuteen uskoon. Sarjatuotantoon ne otettiin kuitenkin vasta, kun toinen maailmansota synnytti tarpeen aiempaa monipuolisemmalle ajoneuvokalustolle. Telaketjujen avulla puolitelavaunut pystyivät liikkumaan vaikeassakin maastossa, ja etupyöriensä ansiosta ne olivat melko ketteriä ohjata.
Helppoja ohjattavia
Saksan asevoimat tarvitsivat ajoneuvoja, joilla sotilaita ja tykkejä voitiin kuljettaa panssarijoukkojen kannoilla. Perinteiset tela-ajoneuvot pystyivät kyllä liikkumaan epätasaisessa maastossa, mutta ne olivat kömpelöitä ohjata ja niiden kuljettajien kouluttaminen vei aikaa. Puolitelavaunuja sitä vastoin ohjattiin melkein kuin tavallisia kuorma-autoja. Pieni ohjauspyörän liike käänsi etupyöriä, ja jos ohjauspyörää käännettiin voimakkaammin, telaketjut alkoivat pyöriä eri nopeudella ja käänsivät siten ajoneuvoa.
Hyödyksi salamasodassa
Puolitelavaunut mahdollistivat Saksan salamasodan. Niillä kuljetettiin jalkaväkeä ja tykkejä, ja ne palvelivat liikkuvina komentokeskuksina.
Yhdysvallat tuotti puolitelavaunuja liittoutuneiden tarpeisiin.
Sodan jälkeen puolitelavaunut korvattiin vähitellen telaketjuajoneuvoilla.