Luftwaffen kone löytyi luolasta vuorilta

Ranskasta Pyreneiltä on löydetty natsi-Saksan ilmavoimien kone. Se oli törmännyt vuorenseinämään toisen maailmansodan aikana. Paikalliset asukkaat olivat piilottaneet koneen luolaan.

Koneen hylky löytyi 90 metrin syvyisestä luolasta.

Luftwaffen pommittaja löytyi vuorilta

Ryhmä ranskalaisarkeologeja, luolakiipeilijöitä ja lentokoneharrastajia on löytänyt Ranskan Pyreneiltä toisen maailmansodan aikaisen Dornier Do 217 K -pommikoneen hylyn.

Ryhmään kuuluvan Gilles Collaverin mukaan löytö on ainutlaatuinen. "Dornier 217 -pommikoneita ei ole säilynyt, ja hylyn osat ovat olleet suojassa, joten ne ovat edelleen erittäin hyvässä kunnossa", Collaveri selittää.

Vuonna 1944 alueella syöksyi maahan kaksi Luftwaffen konetta

Löydettyjen koneen osien joukossa on muun muassa siivenkappale, ammuksia ja miehistön happipulloja. Alueella itsekin asuva Collaveri kertoo, että osat ovat peräisin toisesta kahdesta saksalaiskoneesta, jotka syöksyivät maahan Pyreneillä kesäkuussa 1944. Liittoutuneet olivat nousseet viikkoa aiemmin maihin Normandiassa, ja saksalaisjoukot taistelivat ankarasti estääkseen vihollisen etenemisen. Saksa lähetti Toulousesta Etelä-Ranskasta pommikoneita pohjoiseen pommittamaan Cherbourgin edustalla olleita liittoutuneiden laivoja, ja paluumatkalla kaksi konetta törmäsi vuoreen, jolloin niiden kaikki kahdeksan miehistön jäsentä kuolivat.

Paikalliset asukkaat eivät pitäneet Luftwaffesta

Saksan armeija haki toisen koneista pois, mutta toinen jäi maastoon. Sodan jälkeen paikalliset piilottivat hylyn luolaan.

Gilles Collaverin mukaan lentokoneen osat luovutetaan kiinnostuneille museoille Saksaan ja Ranskaan.