Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Koneen hylky löytyi 90 metrin syvyisestä luolasta.

Sota - Toinen maailmansota

Luftwaffen kone löytyi luolasta vuorilta

Ranskasta Pyreneiltä on löydetty natsi-Saksan ilmavoimien kone. Se oli törmännyt vuorenseinämään toisen maailmansodan aikana. Paikalliset asukkaat olivat piilottaneet koneen luolaan.

Luftwaffen pommittaja löytyi vuorilta

Ryhmä ranskalaisarkeologeja, luolakiipeilijöitä ja lentokoneharrastajia on löytänyt Ranskan Pyreneiltä toisen maailmansodan aikaisen Dornier Do 217 K -pommikoneen hylyn.

Ryhmään kuuluvan Gilles Collaverin mukaan löytö on ainutlaatuinen. "Dornier 217 -pommikoneita ei ole säilynyt, ja hylyn osat ovat olleet suojassa, joten ne ovat edelleen erittäin hyvässä kunnossa", Collaveri selittää.

Vuonna 1944 alueella syöksyi maahan kaksi Luftwaffen konetta

Löydettyjen koneen osien joukossa on muun muassa siivenkappale, ammuksia ja miehistön happipulloja. Alueella itsekin asuva Collaveri kertoo, että osat ovat peräisin toisesta kahdesta saksalaiskoneesta, jotka syöksyivät maahan Pyreneillä kesäkuussa 1944. Liittoutuneet olivat nousseet viikkoa aiemmin maihin Normandiassa, ja saksalaisjoukot taistelivat ankarasti estääkseen vihollisen etenemisen. Saksa lähetti Toulousesta Etelä-Ranskasta pommikoneita pohjoiseen pommittamaan Cherbourgin edustalla olleita liittoutuneiden laivoja, ja paluumatkalla kaksi konetta törmäsi vuoreen, jolloin niiden kaikki kahdeksan miehistön jäsentä kuolivat.

Paikalliset asukkaat eivät pitäneet Luftwaffesta

Saksan armeija haki toisen koneista pois, mutta toinen jäi maastoon. Sodan jälkeen paikalliset piilottivat hylyn luolaan.

Gilles Collaverin mukaan lentokoneen osat luovutetaan kiinnostuneille museoille Saksaan ja Ranskaan.

Lue myös:

Toinen maailmansota

Luftwaffe sai alkunsa Neuvostoliitossa

13 minuuttia
Toinen maailmansota

Luftwaffen piti pitää armeija elossa

2 minuuttia
Toinen maailmansota

9. huhtikuuta 1940: 16 tanskalaista kaatui isänmaan puolesta

17 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota