Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kreikan pääministeri Tsipras painostaa Saksaa. Hänen mukaansa Saksa on edelleen velkaa kreikkalaisille toisen maailmansodan tuhojen vuoksi.

Sota - Toinen maailmansota

Kreikka vaatii Saksalta korvauksia Hitlerin sodasta

Kreikan hallitus vaatii Saksalta korvauksia tuhoista, joita natsit tekivät maassa toisen maailmansodan aikana. Saksalaiset eivät suostu ottamaan vaatimusta kuuleviin korviinsa.

Saksaa vaaditaan tilille Hitlerin tekosista

Kreikan hallitus on vaatinut Saksaa maksamaan korvauksia tuhoista, joita Hitlerin joukot aiheuttivat Kreikassa toisen maailmansodan aikana. Kreikka uhkaa viedä asian eteenpäin EU:n poliittisiin ja juridisiin elimiin, jos Saksa kieltäytyy.

”Viemme asian loppuun asti”, sanoo Kreikan pääministeri Alexis Tsipras.

”Kreikka ja Kreikan kansa eivät unohda historiaa eivätkä natsien sotarikoksia ja verilöylyjä.”

Kreikka sai rahaa vuonna 1960

Parlamentin työryhmä ja Kreikan korkein oikeus ovat laskeneet, että Saksa on Kreikalle edelleen velkaa noin 278,7 miljardia euroa, joka on hieman enemmän kuin Kreikan velka EU:lle, 240 miljardia euroa.

Kreikka esitti Saksalle vaatimuksen sotakorvauksista jo viime vuonna. Silloin Saksa kieltäytyi ja huomautti, että Kreikka sai Saksalta 115 miljoonaa D-markkaa vuonna 1960, jolloin se myös lupasi, ettei se esittäisi lisävaatimuksia tulevaisuudessa.

Ministeri torjuu vaatimuksen jyrkästi

Saksan talousministeri Gabriel Sigmar kutsuu kreikkalaisten vaatimusta ”typeräksi” ja painottaa, että kaikki sotakorvauksia koskevat kysymykset on käsitelty loppuun.

Kreikan pääministerin Tsipraksen mukaan vuonna 1960 saatu korvaus oli tarkoitettu vain natsien rikosten uhreille ja saksalaisten on vielä maksettava niistä tuhoista, joita he tekivät Kreikan infrastruktuurille sodan aikana.

Jos Saksa ei maksa, viranomaisille ei ehkä jää muuta vaihtoehtoa kuin takavarikoida kaikki saksalainen omistus Kreikassa, Tsipras on varoitellut.

Lue myös:

Hitler

Hitler murskasi kaiken saksalaisen vastarinnan

9 minuuttia
Kreikkalaiset

Matkakohde: Antiikin Kreikka

9 minuuttia
Siirtomaat

Miksi Kypros jaettiin kahtia?

1 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota