Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kuinka moni kuului Hitlerjugendiin?

Hitlerjugendin jäsenmäärä kasvoi alkuvuosien muutamasta tuhannesta yli 8 miljoonaan toisen maailmansodan alkuun mennessä.

Imageselect

Hitlerjugend perustettiin vuonna 1926 Saksan kansallissosialistisen puoleen NSDAP:n nuoriso-osastoksi, ja alkuun siinä oli muutama tuhat jäsentä.

Aluksi järjestö oli tarkoitettu pojille ja nuorille miehille, mutta Hitlerin suosion kasvaessa siihen alettiin ottaa jäseniksi myös naisia ja tyttöjä,
joille perustettiin oma osasto.

Jäsenmäärä kasvoi räjähdysmäisesti Hitlerin noustua valtaan

Kun natsipuolue pääsi valtaan vuonna 1933, Hitlerjugendista tuli ainoa sallittu nuorisojärjestö Saksassa.

Sen jäsenmäärä kasvoi siksi nopeasti vuoden 1932 noin 100 000:sta yli kahteen miljoonaan seuraavana vuonna, ja nousu jatkui kiivaana.

Vuonna 1939 Hitlerjugendin jäsenyys tuli pakolliseksi kaikille 10–18-vuotiaille, ja toisen maailmansodan alkaessa siinä oli jo yli kahdeksan miljoonaa jäsentä.

Sokeaa uskollisuutta hallinnolle

Hitlerjugend opetti Saksan nuorisolle kansallissosialistista ideologiaa ja arjalaista rotuoppia. Keskeistä nuorten kasvatuksessa oli myös
fyysinen ja sotilaallinen koulutus, ja pojat joutuivat säännöllisesti kokeisiin, joissa heidän tuli todistaa rohkeutensa ja isänmaallisuutensa.

Ankaran harjoittelun tuloksia testattiin lopulta tositoimissa toisessa maailmansodassa, kun jopa 12-vuotiaat pojat joutuivat rintamalle.

Jäsenmäärä alkoi kasvaa vuonna 1933, kun natsipuolue nousi valtaan Saksassa.

Lue myös:

Hitler og Hitlerjugend
Kolmas Valtakunta

Hitlerjugend oli Hitlerin tykinruokaa

17 minuuttia
Hitlerjugend
Kolmas Valtakunta

Galleria: Hitlerjugend

5 minuuttia
Kolmas Valtakunta

Hitlerin natsivaltio maksatettiin juutalaisilla

7 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota