Saksalaiskenraalin sieppaus
Natsit johtavat miehitettyä Kreetan saarta pelon voimalla. Kreikkalainen vastarintaliike ja brittiagentit päättävät kostoksi siepata saarta komentavan saksalaiskenraalin.

Ylipainoinen Heinrich Kreipe (keskellä) joutui seuraamaan sieppaajiaan pitkän matkan Kreetan korkeimman vuoren Idan yli.
On pimeä ilta Kreetalla. Yhdeksän silmäparia tuijottaa tiukasti yöhön saaren pääkaupungin Iraklionin ulkopuolella tienmutkassa. Kun iso Opel tulee näkyviin, yhdeksän miestä syöksyy tielle ja pysäyttää auton. Hetkeä myöhemmin auton kuljettaja on tehty vaarattomaksi ja matkustaja, saksalaiskenraali Heinrich Kreipe, vangittu.
Hyökkäystä oli suunniteltu pitkään. Siitä lähtien, kun saksalaisjoukot miehittivät Kreetan keväällä 1941, saaren asukkaat olivat eläneet hirmuvallan alla. Toisin kuin monien muiden miehitettyjen alueiden asukkaat kreetalaiset vastustivat saksalaisia miehittäjiä voimakkaasti. Natsit vastasivat vastarintaan massateloituksilla ja kokonaisten kylien polttamisella.
Raakalaismaisuudestaan tunnettiin erityisesti yksi mies, kenraali Friedrich-Wilhelm Müller, joka oli saanut lisänimen Kreetan teurastaja. Alun perin tarkoitus olikin ollut siepata Müller, mutta hän oli matkoilla, kun ryhmä oli valmis sieppaukseen huhtikuussa 1944. Kreikkalaiset vapaustaistelijat ja brittiagentit päättivät siksi siepata Müllerin sijaisen, kenraali Kreipen.