Ullstein Bild Dtl./Getty Images

Oliko ei-aviollinen seksi sallittu natsi-Saksassa?

Nuoria hoputettiin lisääntymään natsi-Saksassa.

Natseille naisten ensisijainen tehtävä oli synnyttää terveitä lapsia, jotka turvaisivat Saksan arjalaisen tulevaisuuden. Hitlerin noustua valtaan vuonna 1933 hän oli huolissaan Saksan alenevista syntyvyysluvuista, ja siksi hallitus suorastaan kannusti nuoria seksiin ennen avioliittoa, vaikkakaan ei virallisesti.

”Avioliiton ulkopuolella syntyneitä lapsia ei tule halveksia eikä hyljeksiä.” Adolf Hitler

14–18-vuotiaiden tyttöjen järjestön Bund Deutscher Mädelin johtajat saivat vuonna 1934 salaisen ohjeistuksen, jossa heitä kehotettiin kannustamaan nuoria seksiin jo ennen avioliittoa.

Useimmat saksalaiset ilmeisesti tiesivät varsin hyvin, mitä tyttöjärjestön ja Hitlerjugendin poikien tapaamisissa tapahtui.

VIDEO – Natsien nuorisoleiri:

Video

Seurauksia olikin vaikea peitellä, sillä saksalaiset sairaalat olivat tuota pikaa täynnä teinityttöjä, jotka olivat tulleet raskaaksi tai saaneet sukupuolitaudin.

1930-luvun puolivälin jälkeen aviottomien äitien määrä kasvoi Saksassa hurjasti, ja natsihallinto yritti muuttaa naimattomiin äiteihin kohdistuvia asenteita myönteisemmiksi. Itse Hitlerin tiedetään sanoneen, että ”avioliiton ulkopuolella syntyneitä lapsia ei tulisi halveksia eikä hyljeksiä.”