Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Islannin rannikolla makaavan hylyn uskotaan sisältävän natsien kultaa

AARREJAHTI: Islannin etelärannikolla merenpohjassa makaavan saksalaisalus SS Mindenin uskotaan kätkevän sisäänsä tonneittain natsikultaa.

Wikipedia

Toinen maailmansota oli juuri syttynyt, kun saksalainen sotalaiva SS Minden lähti Brasiliasta kohti Saksaa 6. syyskuuta 1939. Laiva oli kuljettamassa kallisarvoista lastia – mukana uskotaan olleen jopa neljä tonnia kultaa, joka oli peräisin eteläamerikkalaisista pankeista.

SS Minden ei kuitenkaan koskaan saapunut määränpäähänsä.

Brittijoukot havaitsivat laivan Islannin rannikolla, ja Hitler määräsi sen upotettavaksi, jotta kulta ei joutuisi liittoutuneiden haltuun.

Nyt, 78 vuotta myöhemmin, tarina Atlantin pohjalla makaavasta saksalaisesta sotalaivasta on nousemassa jälleen pinnalle.

Islantilaisviranomaiset pysäyttivät aarteenmetsästäjät

Huhtikuussa 2017 brittiläiset aarteenmetsästäjät löysivät SS Mindenin hylyn postihuoneesta arkun. Arkun oletetaan sisältävän kultaa, jonka vuoksi saksalaiset olisivat upottaneet laivansa, kun se kohtasi liittoutuneiden aluksen.

Aarteenmetsästäjillä ei ollut kuitenkaan asianmukaisia lupia tutkimuksiinsa, joten viranomaiset määräsivät heidät poistumaan alueelta satamaan.

Ryhmä on nyt anonut lupaa palata hylylle aikomuksenaan viedä arkku mukanaan Britanniaan. Heidän mukaansa sen sisältö kuuluisi löytäjälleen.

Aarteen todenperäisyydestä epäilyksiä

Brittilehden mukaan arkun sisältö voi olla jopa 100 mijoonan punnan eli yli 111 miljoonan euron arvoinen. Historioitsijat ovat vuosien mittaan kuitenkin epäilleet vahvasti aarteen arvoa ja ylipäänsä sen olemassaoloa.

Nähtäväksi jää, sulkeeko arkun sisältö epäilijöiden suut, jos Atlantin pohjalta todellakin nostetaan valtava natsikulta-aarre.

Lue myös:

Kansallissosialismi

Näin natsit ottivat vallan Saksassa

4 minuuttia
Kansallissosialismi

Ovelan väärennöksen piti horjuttaa Hitlerin asemaa

1 minuuttia
Kansallissosialismi

Himmler jalosti Hitlerille rotupuhtaita natseja

1 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

passowrd_reset.form.email_help
Tarkista sähköpostiosoite

Syötä koodi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostilla koodin osoitteeseen
Virhe: Syötä koodi

Uusi salasana

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota