Hyvä Göring pelasti juutalaisia
Hermann Göringin veli Albert Göring ei vain inhonnut natseja vaan hän myös pelasti juutalaisia holokaustin kauhuista.

”Hän oli aina vastakohtani”, sanoi natsi-Saksan valtakunnamarsalkka Hermann Göring (oikealla) pikkuveljestään Albert Göringistä (vasemmalla)
”Olen juutalaissika”, luki naisen kaulassa roikkuvasta kyltistä.
70-vuotias nainen kuurasi polvillaan Wienin katukiveystä suolahapolla kahden SA-kiusahengen seuratessa pilkallisena.
Yhtäkkiä paikalle kiiruhti mies, joka alkoi keskustella kovaan ääneen ruskeapaitojen kanssa. Keskustelun sävy muuttui kuitenkin heti hillitymmäksi, kun mies näytti henkilöllisyystodistuksensa:
Siinä luki ”Albert Göring”.
Pikkuveli Göring taisteli holokaustia vastaan
Göringin suku oli tunnettu ja pelätty kansallissosialistien keskuudessa kaikkialla 1930- ja 1940-luvun Euroopassa. Huippunatsi Hermann Göring oli Gestapon perustaja, Luftwaffen komentaja ja yksi kolmannen valtakunnan vaikutusavaltaisimmista miehistä.
Hänen vähemmän tunnettu pikkuveljensä, Albert, näytteli myös merkittävää roolia natsiaikana.
Perheensä sukunimen suojissa hän ei ainoastaan pelastanut juutalaisia Itävallasta vaan haki myös keskitysleirivankeja pois Theresienstadtin leiriltä. Lisäksi hänellä oli yhteyksiä tšekkiläiseen vastarintaliikkeeseen, jos aikalaistodistajia on uskominen.
Göringin veljeksiä yhdisti veriside – eikä sitten juuri mikään muu
Albert Göring (1895-1966) kasvoi Hermannin (1893-1946) kanssa saksalaisessa yläluokkaisessa perheessä, mutta he olivat keskenään täysin erilaisia.
”Hän oli alituinen vastakohtani. Hän ei ollut kiinnostunut politiikasta eikä sodankäynnistä. Hän oli melankolinen ja pessimistinen, ja minä olen optimisti. Silti Albert ei ole hullumpi kaveri”, Hermann Göring totesi veljestään Nürnbergin oikeudenkäyntien aikana vuonna 1946.
Albert valitsi siviiliuran insinöörinä, kun Hermann suuntautui politiikkaan. Pikkuveli inhosi kansallissosialismia eikä koskaan liittynyt puolueen jäseneksi. Sen sijaan hän muutti vuonna 1928 Wienin vilkkaaseen ja monikulttuuriseen kaupunkiin, jossa hän sai lukuisia juutalaisia ystäviä.
Albert Göring auttoi juutalaisia pois Itävallasta
Albert ei silti päässyt kansallissosialismia pakoon. Itävalta liitettiin kolmanteen valtakuntaan vuonna 1938, ja juutalaisia alettiin pian syrjiä ja vangita sielläkin.