Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Jiri Kuchar on löytänyt tšekkiläisestä luostarista seitsemän Hitlerin lempimaalausta. Yksi teoksista kuvaa Stalingradin taistelua.

Sota - Kansallissosialismi

Hitlerin tauluja löytyi luostarista Prahan läheltä

Tšekkiluostarista löytyneiden maalausten joukossa on Hitlerin lempitaulu, Muistoja Stalingradista. Osa diktaattorin tauluista on kuitenkin yhä kateissa.

Doskanyn kaupungissa Prahan pohjoispuolella sijaitsevasta luostarista on löydetty seitsemän maalausta, jotka ovat kuuluneet Adolf Hitlerille. Harvinaisen kokoelman löysi tšekkiläinen historioitsija Jiri Kuchar.

Teosten joukossa on suuri maalaus Muistoja Stalingradista, joka kuvaa haavoittuneita saksalaissotilaita juoksuhaudassa. Stalingradin taistelu oli natsi-Saksalle katastrofi, mutta siitä huolimatta maalaus oli yksi Hitlerin suosikeista.

Jiri Kucharin mukaan yhdysvaltalaissotilaat takavarikoivat taideteokset heti sodan jälkeen ja lähettivät ne varastettujen taideteosten varastoon. Vähän ajan kuluttua pieni 16 maalauksen kokoelma katosi. Luostarin johdon mukaan sillä ei ole aavistustakaan siitä, miten seitsemän maalausta on päätynyt luostarin varastoon. Yhdeksän maalausta on edelleen kateissa.

Lue myös:

Hitler

Paljonko Adolf Hitler sai palkkaa?

2 minuuttia
Hitler

Kuinka pitkä Adolf Hitler oli?

1 minuuttia
Kansallissosialismi

Pitkien puukkojen yö oli verinen

3 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota