Hitlerin tauluja löytyi luostarista Prahan läheltä

Tšekkiluostarista löytyneiden maalausten joukossa on Hitlerin lempitaulu, Muistoja Stalingradista. Osa diktaattorin tauluista on kuitenkin yhä kateissa.

Jiri Kuchar on löytänyt tšekkiläisestä luostarista seitsemän Hitlerin lempimaalausta. Yksi teoksista kuvaa Stalingradin taistelua.

Doskanyn kaupungissa Prahan pohjoispuolella sijaitsevasta luostarista on löydetty seitsemän maalausta, jotka ovat kuuluneet Adolf Hitlerille. Harvinaisen kokoelman löysi tšekkiläinen historioitsija Jiri Kuchar.

Teosten joukossa on suuri maalaus Muistoja Stalingradista, joka kuvaa haavoittuneita saksalaissotilaita juoksuhaudassa. Stalingradin taistelu oli natsi-Saksalle katastrofi, mutta siitä huolimatta maalaus oli yksi Hitlerin suosikeista.

Jiri Kucharin mukaan yhdysvaltalaissotilaat takavarikoivat taideteokset heti sodan jälkeen ja lähettivät ne varastettujen taideteosten varastoon. Vähän ajan kuluttua pieni 16 maalauksen kokoelma katosi. Luostarin johdon mukaan sillä ei ole aavistustakaan siitä, miten seitsemän maalausta on päätynyt luostarin varastoon. Yhdeksän maalausta on edelleen kateissa.