Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Himmler nauroi pilkallisesti ja kuoli

Hiljattain julki tullut päiväkirja antaa uutta tietoa Himmlerin viimeisistä hetkistä.

65 vuotta SS-johtaja Heinrich Himmlerin vuonna 1945 tekemän itsemurhan jälkeen julkisuuteen tullut päiväkirja kertoo hänen viimeisistä hetkistään.

Himmlerin viimeisten sanojen on uskottu tähän asti olleen: ”Minä olen Heinrich Himmler.” Brittiläisen korpraalin Harry Jonesin vastikään julkaistun päiväkirjaotteen mukaan totuus on toinen.

Britit olivat saaneet vinkin, että Himmler oli saksalaisten sotavankien joukossa, ja Jones lähetettiin pidättämään SS-johtajaa. Paljastuttuaan Himmler nauroi pilkallisesti vasten nuoren brittiupseerin kasvoja.

”Poikani, olet vain nuori kapteeni. Vaadin nähdä esimiehesi”, Himmler sanoi Jonesin mukaan. Samassa Himmler puraisi syanidikapselia ja kuoli.

Hiljattain edesmennyttä Jonesia sitoi vaitiolovelvollisuus, mutta hänen lapsenlapsensa aikoo julkaista isoisänsä päiväkirjan.

Lue myös:

Kansallissosialismi

Ovelan väärennöksen piti horjuttaa Hitlerin asemaa

1 minuuttia
Kansallissosialismi

Mitä natsien V-merkki symboloi?

1 minuuttia
Himmler natsi asiakirja
Toinen maailmansota

Himmlerin väärennetyt henkilöllisyyspaperit on yllättäen löydetty

2 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota