Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Oikeudessa Israelissa Eichmann väitti vain noudattaneensa määräyksiä.

Sota - Kansallissosialismi

Eichmann ei katunut juutalaisten tuhoamista

Ääninauhat, joilla puhuu natsijohtaja Adolf Eichmann, osoittavat, että hän toimi aktiivisesti juutalaisten tuhoamisen puolesta.

Kun juutalaisten kuljetuksia tuhoamisleirille järjestänyt natsijohtaja Adolf Eichmann joutui Israelissa oikeuden eteen vuonna 1961, hän puolustautui sanomalla totelleensa vain määräyksiä.

Ääninauhat 1950-luvulta kertovat kuitenkin toista. Nauhoilla Eichmannia haastattelee toimittaja, joka oli itse taistellut Saksan Waffen SS -joukoissa. Nauhoitusten aikaan Argentiinassa piileskellyt Eichmann kerskuu haastattelussa sillä, että hän ei suinkaan ollut vain käskyjen nöyrä noudattaja vaan osallistui aktiivisesti holokaustin suunnitteluun.

Lisäksi hän harmitteli, että hänen työnsä Euroopan juutalaisten tuhoamiseksi jäi kesken: ”Emme ehtineet saada työtämme päätökseen.”

Nauhat löysi saksalainen Der Spiegel -lehti aineistosta, joka sisälsi 4 500 Eichmannia koskevaa Saksan tiedustelupalvelun tallentamaa asia-kirjaa ja muuta materiaalia.

Israelilaiset vangitsivat Eichmannin vuonna 1960, ja hän joutui Israelissa oikeuteen mm. rikoksista ihmiskuntaa vastaan. Hänet tuomittiin kuolemaan ja hirtettiin Ramlan vankilassa vuonna 1962.

Lue myös:

Kansallissosialismi

Miten Adolf Eichmann pakeni Etelä-Amerikkaan?

1 minuuttia
Kansallissosialismi

Holokaustin suunnittelija aneli armoa kirjeessä

1 minuuttia
Kansallissosialismi

Hitlerin blondi pyöveli suunnitteli holokaustin

13 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota