Wikimedia Commons & Shutterstock
Natsi-Saksan hakaristi

7 asiaa, joita et tiennyt natseista

Hermann Göring lähetti kalastajan keskitysleirille, koska tämä oli käyttänyt sammakkoa syöttinä, ja homot pakotettiin heteroseksiin. Näitä 7:ää asiaa et ehkä tiennyt natseista...

1. Natsien sukellusveneet pakenivat Etelä-Amerikkaan

Saksalaiset U-530- ja U-977-sukellusveneet kieltäytyivät antautumasta, kun Berliini valloitettiin toukokuussa 1945. Sen sijaan ne pysyttelivät pinnan alla ja ottivat kurssin kohti Etelä-Amerikkaa. Ne saapuivat Argentiinaan kaksi kuukautta myöhemmin.

Joidenkin kuukausien kuluttua argentiinalainen toimittaja ilmoitti nähneensä poliisiraportin, jossa kuvailtiin, miten U-530:sta oli laskettu saksalainen upseeri ja siviili rantaan ennen kuin viranomaiset havaitsivat sukellusveneen.

Rantaan laskettujen henkilöllisyys ei ole selvillä.

2. Huumeet muuttivat sotilaat supermiehiksi

Vuonna 1944 saksalaiset tutkijat kehittivät D-IX-huumausaineen, joka perustui kokaiiniin ja metamfetamiiniin.

Kokeissa selvisi, että D-IX:ää nauttineet sotilaat pystyivät marssimaan täyspakkaus selässään 90 kilometriä tuntematta väsymystä.

Armeijan johto oli ihastuksissaan tuloksista. He halusivat jakaa ainetta kaikille sotilaille, mutta sota ehti loppua, ennen kuin D-IX:n massatuotanto saatiin käynnistettyä.

3. Homot pakotettiin heteroseksiin

Natsit pitivät homoseksuaalisuutta sairautena, ja homot suljettiin keskitysleireihin muiden ei-toivottujen ihmisryhmien kanssa.

Leireissä natsit yrittivät "parantaa" homoseksuaaleja pakottamalla heidät yhdyntään naispuolisten seksiorjien kanssa keskitysleiribordelleissa.

Keskitysleirille joutuneen itävaltalaisen homoseksuaalin Heinz Hegerin mukaan käsky tuli suoraan SS-johtaja Heinrich Himmleriltä.

Keskitysleirin portti, jossa kyltti "Arbeit macht frei"

Homoseksuaaleja lähetettiin Auschwitzin keskitysleirille, jossa vankeja oli vastassa kyltti ”Arbeit macht Frei” (”työ vapauttaa”).

© Shutterstock

4. Moskova piti muuttaa järveksi

Puolalainen kirjailija Oscar Pinkus kertoo kirjassaan "The War Aims and Strategies of Adolf Hitler", että Saksan johtajalla oli pakkomielle Moskovan hävittämisestä.

Hyökätessään Neuvostoliittoon vuonna 1941 Hitler päätti, että kaupunki oli piiritettävä ja sen neljä miljoonaa asukasta oli näännytettävä nälkään.

Sen jälkeen Moskova oli määrä hukuttaa veteen niin, että sen tilalle muodostuisi tekojärvi.

5. Natsit melkein aiheuttivat Pisan tornin tuhon

Toisen maailmansodan aikana natsit käyttivät Pisan vinoa tornia tähystyspaikkana seuratessaan liittoutuneiden etenemistä vuonna 1944.

Kun yhdysvaltalaiset saivat vihiä tilanteesta, he päättivät pommittaa legendaarisen tornin maan tasalle.

Ylikersantti Leon Weckstein, joka sai tehtäväkseen koordinoida tykistöiskun, lumoutui kuitenkin tornin kauneudesta niin, että hän keskeytti tehtävän.

pisan kalteva torni

Pisan kalteva torni on toiselta puolelta 56,6 metriä ja toiselta 55,8 metriä korkea. Torni on kuitenkin kestänyt niin perustan vajoamisen kuin useita sotia ja on Italian kuuluisimpia nähtävyyksiä.

© Shutterstock

6. Natsiupseeri pelasti juutalaisia

Toisen maailmansodan aikana saksalaisupseeri Wilm Hosenfeld oli komennettu Varsovaan, jossa hän pelasti suuren määrän juutalaisia kuolemalta piilottamalla heidät maanmiehiltään.

Tammikuussa 1945 neuvostoliittolaiset vangitsivat Hosenfeldin ja lähettivät hänet työleirille. Sodan jälkeen monet hänen auttamistaan juutalaisista yrittivät saada hänet vapaaksi, mutta neuvostoliittolaiset eivät suostuneet anomuksiin.

Sen sijaan Hosenfeld tuomittiin vuonna 1950 pakkotyöhön 25 vuodeksi, ja hän kuoli kaksi vuotta myöhemmin. Virallisesti hänen kuolinsyynsä on tuntematon, mutta hän menehtyi ilmeisesti kidutukseen.

7. Hitler ja Göring rakastivat eläimiä

Sekä Hitler että monet hänen lähimmistä miehistään olivat kasvissyöjiä. Kun natsit nousivat valtaan vuonna 1933, he hyväksyivät oitis kattavan eläinsuojelulain, joka rankaisi ankarasti eläinten kaltoinkohtelusta.

"Uudessa valtakunnassa eläinten kaltoinkohtelu ei ole sallittua", totesi Hitler, joka laati myös ankaria lakeja metsästyksestä ja eläinkokeista.

Hitlerin kakkosmies Hermann Göring totesi elokuussa 1933 radiohaastattelussa, että saksalaiset, jotka "yhä luulevat, että he voivat kohdella eläimiä kuin elotonta omaisuutta", lähetetään keskitysleireille.

Göring myös laati tiukat määräykset esimerkiksi hevosten kengitystavoista. Tiettävästi hän lähetti keskitysleirille kalastajan, joka oli käyttänyt sammakkoa syöttinä.

Hitler rakasti eläimiä, oli laiska koulussa ja epäonnistui taiteilijana. Hän eli vuosia omissa päiväunelmissaan, kunnes hän löysi lahjansa kansankiihottajana.