Kansallissosialismi

Natsit kantavat punaisia natsilippuja

Natsismin aika

Natsismi on jättänyt syvät jäljet historiaan, ja Hitlerin natsi-Saksa lukeutuu maailmanhistorian synkimpiin lukuihin. Natsismin nousu ja niin sanotun Kolmannen valtakunnan rakentaminen on tarina psykopaattisen ja samalla karismaattisen johtajan lietsomasta suunnattomasta vihasta, kyynisestä propagandasta ja äärimmäisestä julmuudesta.

Natsismin ympärille syntyivät pitkien puukkojen yö, Nürnbergin lait, kristalliyö ja Auschwitzin ja Dachaun kaltaiset keskitysleirit. Lue kohtalokkaista vuosista, jolloin natsit yrittivät toteuttaa unelmansa arjalaisesta imperiumista ja juutalaisten joukkotuhosta.
Baldur von Schirach sekä Hitler, Bormann ja Goebbels (1936)

Natsijohtajat

Hitler ei ollut ainoa. Hänen taustallaan oli joukko natsijohtajia, jotka tekivät mitä vain hänen ja natsismin puolesta. Heihin kuuluivat propagandaministeri Joseph Goebbels, natsilääkäri Josef Mengele, juutalaisten joukkotuhon suunnittelija Adolf Eichmann – ja monta muuta.

Hitlerin käsikassaroiden kohtalot vaihtelivat natsismin luhistumisen jälkeen. Jotkut teloitettiin tai vangittiin heti sodan jälkeen. Jotkut pakenivat ja elivät loppuelämänsä väärän henkilöllisyyden turvin. Jotkut ovat joutuneet tuomiolle sotarikoksistaan vasta viime aikoina. Lue natsijohtajista ja heidän julmista teoistaan täältä.