Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kone on samaa tyyppiä kuin se, joka on nyt paikallistettu jään alta.

© Shutterstock
Sota - Toinen maailmansota

Jään alta löytyi toisen maailmansodan aikainen hävittäjä

Voimakas myrsky ”Grönlannin Bermudan kolmiossa” pakotti kahdeksan lentokonetta tekemään hätälaskun vuonna 1942. Nyt asiantuntijat ovat löytäneet yhden koneista.

76 vuotta sitten kahdeksan yhdysvaltalaista sotilaslentokonetta joutui tekemään hätälaskun Grönlannin jäätikölle, ja asiantuntijat uskovat nyt paikallistaneensa yhden niistä 91 metriä jään alta.

Löydön teki yhdysvaltalainen Arctic Hot Point Solutions -niminen järjestö lennokin avulla. Lennokkiin kiinnitetty tutka havaitsi jotain jään pinnan alla juuri sillä alueella, jolle lentokoneet tekivät hätälaskun vuonna 1942.

Öljy vahvisti löydön

Etsijät tutkivat paikkaa anturilla maahan poraamansa reiän kautta, ja kun anturi nostettiin ylös, se oli peittynyt hydraulinesteeseen. Punertava aine analysoitiin, ja se ilmeni olevan saman tyyppistä hydraulinestettä kuin esimerkiksi yhdysvaltalaisessa Lockheed P-38 Lightning -hävittäjässä käytettiin.

Kuudesta P-38 -hävittäjästä ja kahdesta B-17 -pommikoneesta koostunut lentue oli matkalla Yhdysvalloista Britanniaan vuonna 1942, kun raju myrsky pakotti koneet laskeutumaan Køgenlahden lähelle Grönlannin itärannikolle.

Grönlannin Bermudan kolmio

”Lahti on Grönlannin Bermudan kolmio. Sää voi muuttua siellä täysin muutamassa minuutissa”, kertoi tutkimusryhmän johtaja Jim Salazar Live Science -uutissivustolle.

Lentäjät pelastettiin, mutta heidän koneensa jäivät jäälle, ja ajan mittaan jää peitti ne. Arctic Hot Point Solutions suunnittelee kaivautuvansa kesällä koneen luo ja nostavansa sen jäästä.

Lue myös:

Toinen maailmansota

Natsit veivät pikkulapsia kuolemaan

2 minuuttia
Toinen maailmansota

Löydetty: Suuri toisen maailmansodan aikainen pommi

2 minuuttia
Toinen maailmansota

Toisen maailmansodan aikainen kirpputorilöytö räjähti autotallissa

2 minuuttia

Kirjaudu sisään

Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä Piilota

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.
Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä Piilota